Svensk Elitfotboll medverkar tillsammans med bland annat Svenska Fotbollförbundet och Elitfotboll Dam i helgens Pridetåg i samband med Pridefestivalen i Stockholm.
– Vi ser det som en självklarhet att alla känner sig välkomna till och trygga i den svenska elitfotbollen och det är viktigt att visa det, säger Karin Heri, Nationell samordnare sysselsättning på Svensk Elitfotboll.

Svensk Fotboll medverkande i Pridetåget är ett ställningstagande mot intolerans och för glädje, sammanhållning och kärlek. Svensk Elitfotboll representerades av Karin Heri som till vardags jobbar med inkludering. Karin åkte på samma flak i Pridetåget tillsammans med bland annat kollegorna Håkan Sjöstrand och Janne Andersson från Svenska Fotbollförbundet samt Elitfotboll Dams Linda Wijkström.

För Svensk Elitfotboll så är det en självklarhet att medverka på Pridefestivalen. Så här motiverar vi vår medverkan:
– Allsvenskan och Superettan är våra mest folkliga serier. Vi ser det som en självklarhet att alla – oavsett kön, sexuell läggning, hudfärg eller härkomst – känner sig välkomna till och trygga i den svenska elitfotbollen. Det är vårt gemensamma ställningstagande i vår värdegrund, och det vill vi understryka med vår medverkan.

Alla är olika – olika är bra!