Representanter från Svensk Elitfotboll träffade Sveriges Kultur- och Idrottsminister Amanda Lind i samband med matchen AIK – BK Häcken i Allsvenskan. Detta för att visa hur den svenska elitfotbollen jobbar med säkerhet och sina covidprotokoll i samband med pandemin.

I samband med mötet på Friends Arena så fick Svensk Elitfotboll tillsammans med arrangerande AIK och motståndarna BK Häcken så gavs möjligheten att visa Amanda Lind hur den svenska elitfotbollen arbetar med säkerhet och förebyggande åtgärder i samband med corona och på så sätt ge henne kunskap inför kommande myndighetsbeslut.

Med på mötet var Svensk Elitfotbolls generalsekreterare Mats Enquist, ordförande Jens T Andersson, delegatansvarig Per Eliasson, AIK:s vice klubbdirektör Fredrik Söderberg och BK Häckens ordförande Anders Billström.

– Nu har vi kunnat säkerställa att Amanda Lind är väl insatt i hur skyddet på arenorna fungerar och att hon därmed kan ta med sig det till kommande politiska samtal och beslut, menar Mats Enquist.

AIK vann matchen mot BK Häcken med 2-1.