Personal från Svensk Elitfotboll åker i sommar till Visby för att närvara under politikerveckan i Almedalen. Tanken är att nätverka och lyfta fram ligornas och klubbarnas arbete med samhällsfrågor och värdegrund.
– Vi är inte på plats för att driva egna frågor. Vi är där för att ta del av utbudet och vi kommer att finnas tillgängliga för andra om de vill att vi ska medverka på något sätt, säger Beatrice Clarke, CSR-ansvarig på Svensk Elitfotboll.

De som åker till Almedalen från Svensk Elitfotboll är förutom Beatrice Clarke också Karin Heri, Nationell samordnare Sysselsättning på Svensk Elitfotboll och ansvarig för samarbetet med Arbetsförmedlingen, Lena Engström, Operativ chef, Calle Stjerna, varumärkesansvarig, Jan Karlsson och Anders Liljeblad från försäljning och Kaveh Sarvari, Evenemangs- och Privatmarknadsansvarig.

Beatrice Clarke, SEF, poserar för ett porträtt under fotbollsallsvenskans upptaktsträff den 19 mars 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån /

Beatrice Clarke, SEF, poserar för ett porträtt under fotbollsallsvenskans upptaktsträff den 19 mars 2019 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån /

Tanken är att delta på seminarier och mingel för att visa att elitfotbollen bidrar till samhället och engagerar sig, och att elitfotbollen inte alls kostar mer än vad den drar in till samhället i form av hälsa, värderingar, sysselsättning samt också ekonomiskt. Svensk Elitfotboll vill också lyfta fram sitt förebyggande arbete mot spelmissbruk, psykisk ohälsa och matchfixning.

– Vi vill ha plats och markera närvaro. Tillsammans gör vi samhället bättre – ett mål i taget, säger Beatrice Clarke.

Politikerveckan i Almedalen pågår mellan 30 juni -7 juli i sommar.