Svensk Elitfotboll och Discoverys gemensamma tv-avtal som träder i kraft från 2020 blev blivit utsett som en av tre finalister till bästa tv-rättighetsavtal i ansedda TV Sports Awards. När galan ägde rum stod det klart att Svensk Elitfotboll och Discovery också vunnit priset.
– Detta pris visar att mediabranschen fattar att det inte är en rättighetsförhandling som avslutats, utan att det är ett modernt partnersamarbete som påbörjats, säger Mats Enquist, Generalsekreterare i Svensk Elitfotboll.

Galan ägde rum i Monte Carlo och på plats för Svensk Elitfotbolls räkning var Digital utvecklingschefen Niclas Janson, Generalsekreterare Mats Enquist och Ordförande Lars-Christer Olsson.

När de nominerade presenterades på scen så stod det också klart att Svensk Elitfotboll och Discovery vunnit det prestigefyllda priset. Detta i hård konkurrens med England och Wales cricketdeal med Sky Sports och Engelska FA:s deal med IMG.

– Det är väldigt kul att få detta pris, då det bekräftar att vi arbetat rätt med de ideer som vi haft. Att kombinera vår nya digitala plattform med motsvarande från Eurosport/Discovery skapar helt nya möjligheter framåt för båda parter – och för alla supportrar som vill följa fotbollen både på våra arenor och utanför under 365 dagar per år. Ett stort utvecklingsarbete omsätts nu i verkstad, och det ska bli oerhört spännande att se vart vårt samarbete till slut tar oss, avslutar Mats Enquist.

tv

Mats Enquist och Lars-Christer Olsson tog glada emot priset på scen tillsammans med Discoverys Emir Osmanbegovic.

Avtalet mellan Svensk Elitfotboll och Discovery börjar träda i kraft 2020 men slutfördes och presenterades 2017.