Svensk Elitfotboll och PlaymakerAI inledde under hösten 2022 ett samarbete som nu förlängs med ett år. PlaymakerAI kommer via sin plattform fortsätta att skapa förutsättningar för klubbarna i P19 Allsvenskan att analysera och dela sina matcher.
– Vi är väldigt glada att kunna förlänga vårt avtal. Samarbetet höjer kvaliteten på klubbarnas spelarutbildning och statusen på P19 Allsvenskan, säger Svante Samuelsson, sportchef på Svensk Elitfotboll.

Samarbetet innebär att SEF-klubbarna i P19 Allsvenskan kan ladda upp sina matchvideos på Playmakers plattform och där sedan kunna se samtliga matcher i serien. Varje match kommer att vara tillgänglig för uppspelning inom 24 timmar efter att videon lagts upp av den aktuella klubben som spelat hemmamatch.

PlaymakerAI kommer även skapa taggning av alla matcher där video laddats upp. Datan från taggningen blir tillgänglig för alla SEF-lag och ger dem möjlighet att utveckla sina analyser av matcherna, såväl på individuell som lagmässig nivå. 

– Vi ser fram emot att fortsätta att vara med och utveckla P19 Allsvenskan, säger Joakim Plogell, grundare av PlaymakerAI.

PlaymakerAI är en webbbaserad plattform som samlar in en stor mängd fotbollsdata och omvandlar den till ökade insikter om fotboll med hjälp av artificiell intelligens. PlaymakerAI bidrar med effektivisering av lag-, match- och spelaranalys.