Svensk Elitfotboll och PlaymakerAI inleder under säsongen 2024 ett samarbete gällande att skapa analyser av matcherna i Allsvenskan och Superettan säsongen 2024.
– Det här samarbetet kommer att ge klubbarna bättre möjligheter att analysera både sig själva och sina motståndare, något som kommer bidra till att höja kvalitén på våra ligor, Svante Samuelsson, sportchef på Svensk Elitfotboll.

– Vi är otroligt glada över att landa detta samarbete med SEF. Vår plattform Playmaker Nothing sänker tröskeln för dataanalys, högkvalitativ och skräddarsydd analys blir tillgängligt helt utan programmering. Svensk herrfotboll tar ett superkliv då samtliga klubbar i Allsvenskan och Superettan nu får tillgång till detta banbrytande verktyg, säger Joakim Plogell, grundare av PlaymakerAI.

PlaymakerAI är en webbbaserad plattform som samlar in en stor mängd fotbollsdata och omvandlar den till ökade insikter om fotboll med hjälp av artificiell intelligens. PlaymakerAI bidrar med effektivisering av lag-, match- och spelaranalys.