PlaymakerAI kommer via sin plattform att skapa förutsättningar för klubbarna i P19 Allsvenskan att analysera och dela sina matcher.
– Samarbetet med PlaymakerAI är ett naturligt steg i utvecklingen att göra våra akademier mer professionella och samtidigt höja statusen på P19 Allsvenskan, säger Svante Samuelsson, sportchef på Svensk Elitfotboll.

Samarbetet innebär att SEF-klubbarna i P19 Allsvenskan kan ladda upp sina matchvideos på Playmakers plattform och där sedan kunna se samtliga matcher i serien. Varje match kommer att vara tillgänglig för uppspelning inom 24 timmar efter att videon lagts upp av den aktuella klubben som spelat hemmamatch.

PlaymakerAI kommer även skapa taggning av alla matcher där video laddats upp. Datan från taggningen blir tillgänglig för alla SEF-lag och ger dem möjlighet att utveckla sina analyser av matcherna, såväl på individuell som lagmässig nivå. 

– Insamling och analys av data går i linje med elitfotbollens tekniska utveckling och vårt samarbete med PlaymakerAI gör att våra akademier får liknande möjligheter som sina A-lag i sitt sätt att arbeta, menar Svante Samuelsson.

– Vi är väldigt glada att Svensk Elitfotboll har valt PlaymakerAI för att leverera avancerad dataanalys för P19 Allsvenskan. Vi ser fram emot att vara med och utveckla P19 Allsvenskan, säger Joakim Plogell, grundare av PlaymakerAI.

PlaymakerAI är en webbbaserad plattform som samlar in en stor mängd fotbollsdata och omvandlar den till ökade insikter om fotboll med hjälp av artificiell intelligens. PlaymakerAI bidrar med effektivisering av lag-, match- och spelaranalys.