Föreningen Svensk Elitfotboll genomför tillsammans med elitfotbollens huvudpartner Unibet två seminarier under årets upplaga av Almedalen. Seminarierna lyfter två uppmärksammade samtalsämnen runt idrottens integritet.
– Det här är två aktuella ämnen som är viktiga att belysa och föra dialog om. Från SEF och Unibets sida så hoppas vi kunna föra ut till den stora massan allt bra som görs tack vare vårt samarbete, säger Robert Johansson, kommunikationschef på Svensk Elitfotboll.

Ämnena som berörs är den hur idrott och spelbolag kan jobba ansvarsfullt tillsammans och hur man bekämpar matchfixning.

I seminariet om hur idrotten och spelbolag kan jobba ansvarsfullt tillsammans ingår Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll och Anders Falk, sponsorchef på Unibet tillsammans med sportjournalisten Olof Lundh, TV4/Fotbollskanalen och Anders Ygeman, idrottsminister.

Anders Wikström, integritet på Svensk Elitfotboll, och Philip Lagström, Sverigechef Unibet, samtalar sedan med Jens Littorin, DN och Fredrik Gårdare, polisen om hur fotbollen vinner kampen mot matchfixning.

– Vi tycker att vi tillsammans, SEF och Unibet, har fått ihop två bra och relevanta paneler för att kunna föra ett intressant samtal med många olika perspektiv. Tanken är att det ska vara högt i tak, transparent och att alla olika aspekter ska få utrymme att diskuteras, menar Robert Johansson.

– Unibet vill verka för en hållbar spelmarknad och en schyst idrott. Vi ser verkligen fram emot att diskutera dessa frågor i Almedalen tillsammans med våra paneldeltagare och inte minst med publiken, säger Philip Lagström, Sverigechef på Unibet.

Båda seminarierna äger rum på Hansaplatsen, Donnersgatan 6, i Visby och modereras av Discoverys Karin Frick. Den som inte har möjlighet att närvara i Visby kommer att kunna se seminarierna i Svensk Elitfotbolls kanaler.

Måndag 4 juli:
09:00-09:45
Kan idrotten och spelbolagen jobba ansvarsfullt tillsammans?
Medverkande: Mats Enquist (Svensk Elitfotboll), Anders Falk (Unibet), Olof Lundh (TV4/Fotbollskanalen), Anders Ygeman (Idrottsminister).

12:00-12:45
Hur vinner vi matchen mot matchfixning?
Medverkande: Anders Wikström (Svensk Elitfotboll), Philip Lagström (Unibet), Jens Littorin (DN), Fredrik Gårdare (Polisen).