Det nya integrerade tränarverktyget av Spiideo och Signality började användas i Allsvenskan och Superettan inför säsongen 2019 och lovorden har varit många.
– Vi är troligtvis ensamma i hela världen om att samla in data på det här sättet, säger Per Welinder, ansvarig för tränarverktyget på Svensk Elitfotboll.

Under förra veckan deltog Svensk Elitfotboll på inspirationsdagen Sportstech – Empowering the athlete. Per Welinder berättade om klubbarnas tränarverktyg och bakgrunden till det.

– Det unika jag lyfte fram var att vi samlar video, händelser och positionsdata i samma verktyg och det uppdateras live. Det är vi troligtvis ensamma om i hela världen, säger Per Welinder.

Sportstech – Empowering the athlete är ett seminarie som Swedish Olympic Academy håller tillsammans med Handelshögskolan i Stockholm. Syftet med seminariet är att visa hur tekniken kan förbättra elitidrottares prestationer, men också hur motionärer kan använda sig av de senaste rönen i sin träning.

Spiideo har funnits med hos klubbarna i några säsonger nu men inför 2019 synkades verktyget med Signality. Tillsammans bildar de ett verktyg som erbjuder svensk fotboll en helt unik nivå av integrerade verktyg med video och data för lag- och spelarutveckling.Verktyget kombinerar i realtid olika källor för matchdata, med högupplöst panoramavideo från olika vinklar och ger användaren en kraftfull plattform för analys.

Läs mer om tränarverktyget i följande två texter:
Unikt tränarverktyg lanseras i Allsvenskan och Superettan
”Ett system för alla, inte bara experterna”