Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) är en intresseorganisation för de 32 klubbarna i Allsvenskan och Superettan. Uppdraget är att driva utvecklingen av den nationella herrelitfotbollen; sportsligt, ekonomiskt, kommersiellt och administrativt.

Tillsammans med elitfotbollens huvudpartner Unibet genomförs årligen ett stort antal projekt inom allt från hållbarhet till akademiutveckling. Projekten kan vara korta insatser men flera av dem återkommer årligen. Ett exempel kan vara det arbete vi gör tillsammans inom ramen för ligaintegritet där vi har en nollvision för spelmissbruk och matchfixning till exempel. Ett annat är Unicoach, där Unibet genom sitt ekonomiska stöd blir en viktig del i den svenska elitfotbollens akademiutveckling.

Vi söker nu en duktig kommunikatör som kan hjälpa oss i kommunikationen kring samarbetet. Framför allt externt, men det finns också ett behov av att lyfta den interna kunskapen om projekten samt att ta ett tydligare grepp om rapportering och uppföljning.
För att lyckas i rollen behöver du vara utbildad kommunikatör med god vana av att kommunicera en bredd av aktiviteter från en verksamhets alla delar. Du behöver trivas i en central och koordinerande roll, ha den strategiska höjd som krävs för att bedöma var, när och hur en aktivitet ska lyftas och samtidigt göra jobbet själv. Delar av jobbet kan innebära resande i Sverige och arbete på kvällar eller helger.

Vi tror att du som söker:

  • Har 3-5 års erfarenhet från liknande roller, gärna med inslag av PR
  • Har erfarenhet från att ha jobbat med idrotts- och/eller föreningsvärlden
  • Är social och har lätt att bygga relationer med människor
  • Har goda kunskaper i wordpress, photoshop och hur sociala medier fungerar
  • Har intresse för idrottens, och elitfotbollens, roll i ett samhällsperspektiv
  • Meriterande om du har kameravana och redigeringskunskaper både för foto och rörlig bild

Tjänsten är en visstidsanställning året ut, med möjlighet till förlängning. Du är placerad på och utgår från kontoret i Stockholm och du rapporterar till SEF:s kommunikationschef.

Anställningen följer kollektivavtalet ”Branschavtal Idrott” och gällande lagar.

Ansökan innehållandes personligt brev och CV skickas till robert.johansson@svenskelitfotboll.se – märk ansökan ”Kommunikatör Svensk Elitfotboll”

Sista ansökningsdag är fredag den 18 februari, intervjuer kan göras löpande.