Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF), är en medlemsorganisation för fotbollsklubbarna i Allsvenskan och Superettan. Vi söker nu med hjälp av OnePartnerGroup en Operativ chef för att bistå oss i den fortsatta utvecklingen i våra ambitioner att bli Nordens Bästa Liga.

SEF har de senaste åren arbetat med en särskild satsning för att våra klubbar samt våra ligor Allsvenskan och Superettan skall ha en positiv utveckling och glädjande nog har det skett stora framsteg. Publiktal, supporterintresse och ekonomi har utvecklats starkt, och vi går in i en period framöver som är ännu starkare och ännu fler möjligheter öppnar sig.

Men, med dessa framgångar följer också ett ansvar att ta hand om den växande verksamheten. SEF kommer från och med 2020 att omsätta cirka 750 MSEK, en tredubbling av ekonomin. Den absoluta majoriteten av medlen skall via projekt eller direktutbetalningar användas för att stötta våra medlemsklubbar i Allsvenskan och Superettan.

Vi behöver nu en person som blir operativ chef med ansvar att samordna och koordinera vårt kansli och vår verksamhet i projekt och fast verksamhet. Personen kommer att rapportera direkt till Generalsekreteraren. Vi ser gärna kvinnliga sökande.

SEF är i dag 12 fast anställda, med ansvar för bland annat Sport, Försäljning, CSR, Liga/Säkerhet, Integritet, Evenemangsutveckling/Supporterfrågor, IT/Digitalt, Varumärke/Image, Kommunikation, Klubbutveckling och Ekonomi.

SEF söker dig som kan hjälpa oss att verka som samordnare bland dessa olika projekt inom den svenska elitfotbollen, och det är ett plus om du är erfaren från liknande arbeten i klubb och/eller förbund samt har ett stort befintligt nätverk inom området. Du bör ha gedigen och beprövad erfarenhet av ledarskap, ekonomisk uppföljning och styrning samt verksamhetsstyrning och uppföljning i större organisationer. Rollen som Operativ chef i Svensk Elitfotboll är prioriterad och det är viktigt att den som har tjänsten snabbt blir varm i kläderna och är beredd att lägga ner stort engagemang i uppgiften.

Som Operativ chef kommer stor vikt i Ditt arbete att läggas på att sy ihop organisationen och se till att medarbetarna jobbar så effektivt som möjligt och att klubbarna får det stöd de behöver. Du ska vara van att arbeta självständigt och med stort ansvar för en komplex och utspridd organisation. Arbetet kan innebära stor arbetsbelastning under vissa perioder.

Anställningsformen är tillsvidare och avser heltid med oreglerad arbetstid. Arbetet utgår från SEF:s huvudkontor i Solna. Anställningen inleds som en Provanställning i sex månader. Antalet semesterdagar, försäkringar och pension följer gällande ”Branschavtal Idrott” och gällande lagar.

Skicka din ansökan till OnePartner Group senast fredagen den 14 december.

För eventuella frågor, kontakta Gabriella Boumadi, Rekryteringschef på OnePartnerGroup på Gabriella.Boumadi@onepartnergroup.se eller 073 – 539 69 28.