Efter mer än tio år så har Mats Enquist aviserat att han lämnar sitt jobb som Generalsekreterare för Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) i samband med årsmötet i mars 2023. Svensk Elitfotboll söker nu därför en ny Generalsekreterare för att leda SEF in i framtiden.

Svensk Elitfotboll har haft en stark utveckling de senaste tio åren. Sedan 2012 har omsättningen växt från cirka 270 MSEK till cirka 850 MSEK och man har också vunnit mark på flertalet positioner utanför fotbollsplanen. Fotbollen är den största idrotten i Sverige och Allsvenskan är både den mest populära ligan i landet och den fotbollsliga som svenskarna helst ser på tv. Arenabesöken har gått upp kraftigt. Allsvenskan och Superettan når idag tillsammans upp till cirka 2.75 miljoner åskådare på en säsong.

– Svensk Elitfotboll står på en väldigt stark plattform. Nu ska vi ta nästa steg för att ta oss an morgondagens utmaningar. Vår ambition är att SEF tillsammans med våra medlemsföreningar ska växa sportsligt, ekonomiskt och intressemässigt. Vår GS ska vara utvecklingsorienterad och kunna företräda en av de mest publika rörelser vi har, och leda såväl den operativa organisationen som samverkan med våra föreningar på bästa sätt, säger Simon Åström, ordförande i Svensk Elitfotboll.

Information om tjänsten och ansökan finns i den här annonsen.

Alla eventuella frågor om tjänsten hänvisas till ordförande Simon Åström på simon.astrom@svenskelitfotboll.se eller på 0739-09 09 90