The Association of European Professional Football Leagues (EPFL) stödjer genom sina medlemmars aktiviteter 2016 års kampanj av the European Week of Sport (EWoS).

EPFL stödjer som en officiell EWoS-partner vikten av att delta i idrott och fysisk hälsa. EPFL kommer att jobba för att medvetandegöra EU-kommissionens initiativ på sina plattformar och genom att nyttja sin stora supporterbas. EPFL sprider kampanjens budskap att idrott inte bara ger en bättre hälsa utan också kan föra människor samman och positivt bidra till vårt samhälle genom att utnyttja de mest framgångsrika ligorna i världen samt deras räckvidd och popularitet.

Svensk Elitfotboll är glada att 2016 ännu en gång aktivt deltaga och stötta the European Week of Sport. Genom denna nyhetstext och inlägg på våra plattformar så hoppas vi att Svensk Elitfotboll, Allsvenskan och Superettan hjälper till att sprida kampanjens huvudbudskap och att vi uppmuntrar alla människor att engagera sig i en aktiv och hälsosam livsstil.

– Vi är stolta över att kunna marknadsföra och uppmuntra till idrottsutövande och fysiska aktiviteter både på europeisk och nationell nivå. Samarbetet med de andra Europeiska ligorna och EU är viktigt för oss. Idrott, och speciellt fotboll, är ett enkelt sätt att föra samma personer från många olika bakgrunder och samtidigt skapa en gemensam tolerans för varandra, oavsett deras bakgrund, kultur, ålder, kön eller fysisk förmåga, säger Lars-Christer Olsson, Ordförande i både European Professional Football Leagues och i Svensk Elitfotboll.

Den Europeiska idrottsveckan pågår mellan 10-18 september och kommer präglas av olika aktiviteter som är präglade runt en aktiv och hälsosam livsstil runt om i Europa. Mer information hos EU-kommissionen.