Svensk Elitfotboll lägger den sista pusselbiten i ambitionen att bli Nordens bästa liga och välkomnar Calle Stjerna till organisationen.

Calle tillträder sin tjänst på Svensk Elitfotboll den 20 oktober och kommer att ansvara för Svensk Elitfotbolls operativa genomförandeförmåga samt åtaganden mot partners. Calle kommer närmast från Lagardere där han var Nordisk affärsområdeschef. Före det har Calle bland annat varit varumärkeschef på Svenska Spel och VD för PS Communication.

– Det känns otroligt stimulerande. Allt jag tidigare har gjort har byggt fram till den här utmaningen jag nu ska jobba med. Min bakgrund dockar i allt det här. Jag är en fotbollsnörd och det känns bra att kunna kombinera det med mina yrkeskvalifikationer. Det är ett drömjobb.

Svensk Elitfotbolls Generalsekreterare Mats Enquist välkomnar Calle till SEF.

– Vi är jätteglada över att ha Calle med i teamet! Alla i fotbollen vet att man måste ha en komplett och stark trupp för att ta sig till nästa nivå. Inom SEF går vi nu in i slutfasen av vår långsiktiga satsning mot att vara Nordens bästa liga. Det är lätt att drömma om de stora möjligheter som finns i den utvecklingsresa vi påbörjat, men det gäller också att vara realistisk. Vi måste ha rätt resurser för att kunna klara av utmaningarna och nå hela vägen in i mål. Med rekryteringen av Calle, och de tidigare offentliggjorda rekryteringarna av Niclas och Kaveh, blir nu startelvan komplett, transferfönstret stänger och fokus ligger på att vinna de matcher vi har framför oss!