I början av februari bjöds en svensk delegation in till ett studiebesök i Lyon inom ramarna för LIAISE-projektet. Besöket syftade till att ge deltagarna insikter i hur Frankrikes SLO:er jobbar tillsammans med supportrar, klubbar, liga och myndigheter.

Den svenska delegationen bestod av Kaveh Sarvari från Svensk Elitfotboll, Sofia Bohlin och Axel Granath från Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU), SLO:erna Lena Gustafson Wiberg (Djurgården), Christopher Lindahl (IFK Göteborg) och Fredrik Nilsson (IFK Norrköping). Representanter deltog också från Supporters Direct Europe, franska ligan, franska fotbollförbundet och den franska polisen.

En stor del av mötesagendan handlade om hur man jobbar i Frankrike med SLO:er, och hur SLO-rollen utvecklats i landet det senaste åren. Mötet avslutades med den franska ligamatchen mellan Lyon och Paris Saint Germain, där deltagarna fick följa de franska SLO:erna i deras arbete.

Foto 2019-02-03 13 03 54 (kopia)

Fakta Supporter Liaison Officer:
En Supporter Liaison Officer är en person från de egna leden som har god kännedom om sin egen klubb och dess supportrar. De två huvudsakliga arbetsuppgifterna för en SLO är samordning och dialog i samband med match och löpande kommunikation och dialog med supportrar.

Det här är LIAISE:
LIAISE är ett Erasmus+-projekt som finansieras av EU och delfinansieras av UEFA. Projektet drivs av Supporters Direct Europe (SD Europe) och pågår fram till 2019. SD Europe har tidigare drivit två andra Erasmus+-projekt med fokus på relationen mellan supportrar och klubbar.

Läs mer om LIAISE på SD Europes hemsida.