PRESSMEDDELANDE 2014-01-17

K41 Holding AB förvärvar 80 procent av aktierna i Onside TV-Production AB av Svenska Fotbollförbundet och Föreningen Svensk Elitfotboll som kvarstår med 10 procent av aktierna vardera.

Bakom bolaget K41 Holding AB står bland andra Jan Friedman och Magnus Granqvist samt ytterligare ett drygt dussintal personer med erfarenheter från näringsliv, teknik och media. Ägarna kommer att fokusera på att öka tillväxten och lönsamheten genom att skapa starka kunderbjudanden för samtliga plattformar som broadcast, webb och mobil.

– Det finns en stor potential i Onside som bygger på en gedigen kunskap inom TV-produktion och en modern teknisk infrastruktur. Bolaget har en stark relation till den svenska fotbollsrörelsen som vi vill fortsätta att utveckla, samtidigt som vi kan bredda verksamheten mot nya kunder, säger Staffan Eklöw, styrelseordförande i K41 Holding AB.

Onside har bl.a. TV4-gruppen, Svenska Spel och Svenska Fotbollförbundet som kunder.

– Vi är mycket nöjda över att få nya starka ägare till Onside som kan komplettera vårt kunnande inom fotbollen med näringslivserfarenhet och kompetens inom TV-produktion, säger Karl-Erik Nilsson, Förbundsordförande på Svenska Fotbollförbundet.

– För Svensk Elitfotboll (SEF) är förändringen i Onside av största betydelse. Vi får en ökad kompetens i bolaget och möjlighet att utveckla nya applikationer och tjänster kring de drygt 400 matcher som årligen spelas inom svensk elitfotboll. Vi kan koncentrera oss på att utveckla fotbollen och evenemangen tillsammans med våra partners och Onside kan ge oss den support vi behöver för att lyckas, säger Lars-Christer Olsson, ordförande i SEF.

­­­­–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Onside TV-Production AB (”Onside”) är ett TV-produktionsföretag med ett tjugotal medarbetare och huvudkontor i Solna. Företaget producerar bland annat fotbollslandskamperna  på Nationalarenan Friends Arena, 350 st. fotbollsmatcher i Allsvenskan och Superettan årligen för TV4-gruppen, Lotto, Keno- och Eurojackpotproduktionerna för Svenska Spel, TV- underhållning, konserter  och företags-TV. Omsättningen uppgick 2013 till ca 95 MSek. Onside driver via det helägda dotterbolaget Onside Arena Solutions AB även TV-produktionscentret och TV-infrastrukturen på Nationalarenan Friends Arena, för vilket bolaget gjort omfattande teknikinvesteringar.

För ytterligare information kontakta:

Staffan Eklöw, 0761-997 000, staffan@comlaw.se