Svenska Fotbollförbundet överklagar Förvaltningsrätten i Göteborgs beslut om att destinationen för Nordiska Motståndsrörelsens marsch kommer att vara utanför Gamla Ullevi – bara en timme innan matchen GAIS-BP.
– Vi tycker att det är direkt olämpligt och jag är väldigt oroad över konsekvenserna av beslutet, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till egna hemsidan.

Klockan 17.00 på lördag är det avspark i Superettanmatchen mellan Gais och BP på Gamla Ullevi. Det är en av årets matcher. Sedan länge arbetar GAIS nämligen för att bjuda in ungdomar och nya fotbollssupportrar från förorter i Göteborgsområdet. På det sättet vill klubben bidra till att överbrygga segregation och motsättningar i Göteborg.

Men bara en timme innan matchen anländer Nordiska Motståndsrörelsens marsch som polisen ska upplösa precis vid Gamla Ullevis arenaområde. Det betyder även att flera entréer till arenan blir mycket svåra att använda samt att det finns en uppenbar risk för motdemonstrationer, vilket i sin tur gör att det blir svårt att garantera besökarnas säkerhet.

– Risken för stökigheter och motsättningar är alldeles uppenbar och att delar av fotbollspubliken kan känna sig hotad eller välja att stanna hemma. Jag tycker att beslutet är djupt olyckligt och jag är oroad för vad som kan hända. Därför väljer vi att överklaga Förvaltningsrättens beslut, säger Håkan Sjöstrand och fortsätter:

Dessutom anser jag att den här typen av klientel inte har någonting i närheten av våra arrangemang att göra. De strider mot allt vad svensk fotboll står för. Vi står för inkludering och alla likas värde, att alla är välkomna. Det kan man knappast säga att den här grupperingen skriver under på.

Svenska Fotbollförbundet har överklagat beslutet i egenskap av arrangör av den aktuella tävlingen, det vill säga serien Superettan. Överklagandet har skett i samråd med GAIS.