Intresset för de allsvenska lagens försäsong växer för varje år. I år sänds merparten av försäsongsmatcherna på tv och nu meddelar Svenska Spel att de erbjuder oddssättning på de allsvenska lagens försäsongsmatcher.
– Allsvenskan är het som spelobjekt och således även försäsongsmatcher där av erbjuder vi spel på de flesta matcher framförallt TV sända matcher, säger Oddsetavdelningen på Svenska Spel.

Svenska Spel, som också är fotbollens huvudsponsor, säger att de gläds åt intresset för Allsvenskan så här tidigt på året men säger också att matchernas karaktär gör att oddssättningen blir lite speciell den här gången.

– Det som är speciellt är ju att det är väldigt tidigt på säsongen trupperna ännu ej spikade många som provspelar hos vissa klubbar samt att man luftar många yngre spelare gör att oddssättningen blir lurigare därav släpper vi oddsen matchdagen då vi har så mycket information som det bara går.

Tidigare har C More berättat att de visar fler försäsongsmatcher är någonsin. Ett 40-tal matcher, inklusive Atlantic Cup och Dubai Cup, visas direkt i kanalen.

– Den allsvenska säsongen börjar egentligen med värvningarna, spekulationerna och matcherna i januari. Intresset för Allsvenskan är rekordstort och nu gör vi det enkelt att följa försäsongen, sa Johan Cederqvist, programchef för sport på C More i samband med att satsningen blev känd.