Örebro SK tog revansch på Malmö FF för finalförlusten i eAllsvenskan men åkte på ny finalförlust i Nordic Masters. Danska Bröndby tog hem turneringen efter seger i finalen med 2-0 i matcher.

Nordic Masters avgjordes i samband med Dreamhack Summer i Jönköping. Sverige, Norge och Danmarks två bästa FIFA-lag ställdes mot varandra för att göra upp om titeln och 10 000 USD. Sverige representerades av segrarna i eAllsvenskan Malmö FF och tvåorna Örebro SK.

Malmö FF inledde med att besegra Ranheim med totalt 5-1, men sedan blev det förlust mot Bröndby med 6-2. Örebro SK förlorade med 5-4 mot FC Köpenhamn men besegrade sedan Vålerenga med 4-1. Resultaten innebär att båda de svenska lagen gick vidare från sina grupper.

I semifinal ställdes svenskarna mot varandra. När lagen möttes i finalen av eAllsvenskan så vann Malmö FF, men denna gången fick Örebro sin revansch. Med totalt 5-3 så gick ÖSK till final mot Bröndby som i sin tur besegrat FC Köpenhamn i en heldansk semifinal. De norska lagen, Vålerenga och Ranheim missade båda att gå vidare från gruppen.

I finalen blev Bröndby för svåra. Danskarna vann med 2-0 i matcher och kan titulera sig nordiska mästare. Örebro SK blir tvåa ännu en gång men faller med flaggan i topp. Den andra finalmatchen mot Bröndby gick till straffar och hade sånär kunnat sluta på ett annat sätt för svensk del.

Samtliga matcher direktsändes av Discovery på Dplay.

Fakta Nordic Masters:
Sverige, Norge och Danmark ställer upp med sina två bästa FIFA-lag. Från Danmark kommer mästarna FC Köpenhamn och finalförlorarna Bröndby IF. Sverige representeras av mästarna Malmö FF och tvåan Örebro SK medan Vålerenga och Ranheim ställer upp för Norges räkning.

De sex deltagande lagen kommer att delas upp i två grupper. De två bästa lagen går till semifinal, och vinnarna där gör upp i finalen. Totalvinnaren kan titulera sig mästare i Nordic Masters och erhåller 10 000 USD.

Matcherna spelas den 16 juni i samband med Dreamhack Summer i Jönköping, som totalt pågår mellan 14-17 juni.

Varje match spelas i dubbelmöten där totalställning i båda matcherna avgör om det blir oavgjort. Matcherna spelas på PlayStation och i FUT-mode.

Discovery sänder turneringen i sina kanaler. Biljetter till att se Nordic Masters på plats går att hitta på dreamhack.com/summer.

Mer information kommer fortlöpande på eAllsvenskans hemsida.

Fakta Dreamhack:
DreamHack skapar underhållning för en ung digital generation. DreamHack grundades 1994 som ett lanparty, men har under de senaste 20 åren utvecklats till en digital festival för unga i Europa och Nordamerika. DreamHack-festivalerna bjuder på  esport i flera grenar, livemusik, utställningar, kreativa tävlingar, lanparty, cosplay och mycket mer. DreamHack är pionjärer inom esport och fortsätter att vara en av världens största producenter av esportinnehåll. Miljontals tittare följer DreamHacks sändningar varje år. Under 2018 välkomnade DreamHack över 310,000 besökare.

Mer information finns på dreamhack.com. DreamHack är en del av det ledande digitala underhållningsföretaget MTG. Mer information på mtg.com