Taha Ali, Västerås SK:s 23 årige mittfältare, har röstats fram till Månadens Spelare i Superettan i november. IK Brages Klebér Saarenpää har utsetts till Månadens Tränare i Superettan.

MotiveringInblandad i lagets alla mål när kontraktet säkrades. Höjdpunkten var avslutande matchen mot Helsingborg där Taha Ali, med ett mål och en assist, såg till att VSK klarade oavgjort och tog poängen som krävdes för att säkra spel i Superettan även nästa säsong.

Västerås SK avslutade säsongen med sju raka matcher utan förlust och i november månad blev det tre oavgjorda matcher. Man gjorde tre mål framåt och inlånade Taha Ali var inblandad i alla tre. I 1–1-mötet med Trelleborg spelade han fram Dusan Jajic till det viktiga kvitteringsmålet och i den avslutande matchen mot Helsingborgs IF blev det både mål, assist och en poäng som säkrade kontraktet i Superettan.

Taha Ali var nominerad tillsammans med Dijan Vukojevic och Ashley Coffey.

IK Brages Klebér Saarenpää har utsetts till Månadens Tränare i Superettan.

Motivering:När läget såg hopplöst ut vaknade IK Brage. Tre segrar och nio poäng i november skickade laget från kvalplats till en slutgiltig tiondeplacering. Klebér Saarenpää fick fart på sitt lag när det behövdes som mest och nu utses han till Månadens Tränare i Superettan.

Sju mål på tre matcher, sex olika målskyttar och nio inspelade poäng i november. När läget var som tuffast vaknade Borlängelaget och gjorde det som krävdes för att fixa ett nytt kontrakt i Superettan. Nu tar man avslutningen av säsongen med sig in i det nya året och hoppas bygga vidare på det.

Klebér Saarenpää var nominerad tillsammans med Henrik Åhnstrand och Denis Velic.

Fakta:
Utmärkelserna Månadens Spelare och Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare eller tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare av Månadens spelare och Månadens tränare i respektive liga får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang klubben.

Månadens tränare kommer att utses sju gånger per säsong i vardera liga. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare eller lagkaptener samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna genom en omröstning på allsvenskan.se och superettan.se. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Juryn Superettan
Camilla Enström (discovery+), Pär Hansson (discovery+), Emelie Ölander(discovery+), Petra Thoren (Sportbladet), Anel Avdic (Expressen), Jens Werner(Sörmlands Media), Mathias Lühr (FotbollDirekt), Eric Persson (Helsingborgs Dagblad), Mikael Widerberg (TT), Oskar Pålsson (Borås Tidning), Jonas Bergström(Trelleborgs Allehanda), Andreas Lidén (Sundsvalls Tidning), Linus Petersson (GP), Hector Junelind (GT), Christian Ahlin (Värnamo Nyheter), Raul Valencia Lopez(Unibet), Victor Laag (Smålandsposten), Johan Orrenius (Offside), Jonas Hansson(Fotboll Skåne), Magnus Sundvall (Jönköpings-Posten), Kristian Bågefeldt(Borlänge Tidning), Göran Bolin (Sportbladet), Ludwig Billengren (Hallands-Nyheter), Thomas Hasselgren (SEF), Phillip Trollér (GP), Rasmus Ellvin (VLT), Linus Sunnervik (Svenska Fans/FanTV)

Tidigare vinnare Superettan 2021:
Månadens tränare:
April: Stefan Jacobsson, GAIS
Maj: Robin Asterhed/Jonas Thern, IFK Värnamo
Juni: Billy Magnusson, Landskrona BoIS
Augusti: Jörgen Lennartsson, Helsingborgs IF
September: Henrik Åhnstrand, GIF Sundsvall
Oktober: Robin Asterhed/Jonas Thern, IFK Värnamo

Månadens spelare:
April: Mathias Karlsson, GAIS
Maj: Alexander Ahl-Holmström, AFC Eskilstuna
Juni: Ajdin Zeljkovic, Örgryte IS
Augusti. Linus Hallenius, GIF Sundsvall
September: Linus Hallenius, GIF Sundsvall
Oktober: Ajdin Zeljkovic, Örgryte IS