Sverige är utslaget ur U17-EM. Italien fick en drömstart med 1-0 redan efter fyra minuter. Trots ett tappert försök fick Sverige inte hål på Italien som är klara för semifinal.

Till skillnad från de tre tidigare matcherna var det nu Sverige som åkte på ett tidigt baklängesmål. Redan efter fyra minuter tog Italien ledningen med 1-0.

Efter ett fint förarbete av Jean Freddi Greco ute på högerkanten hittade han in med en passning till Edoardo Vergani. Anfallare tog emot bollen, vände upp och drog in den högt uppe i ena hörnet.

Direkt efter målet var Italien nära att öka på sin ledning via ett farligt inlägg. Mittbacken från Örebro SK, Helmer Andersson, kunde dock på ett skickligt sätt nicka undan bollen till en hörna.

Efter italienarnas rivstart åt Sverige sig in i matchen. Laget hade ett par anfall och skapade en del fasta situationer varav ett inlägg så när nådde fram till BP:s Fredrik Hammar. Målvakten Alessandro Russo kom dock emellan i sista stund med ena näven.

Efter dryga halvtimmen var Italien nära ett andra mål. Via en fin genomskärare fick Emmanuel Gyabuaa ett friläge. Simon Andersson, Halmstads BK, var vaken, kom ut snabbt, gjorde sig stort och stod för en viktig räddning.

Kort efteråt, precis innan halvtidsvilan tilldömdes Sverige en straff. Helsingborgs Alex Timossi Andersson sköt, returen fiskade IFK Göteborgs Benjamin Nygren upp. Anfallaren fintade bort en italienare och blev fälld. Fredrik Hammar lade upp bollen på straffpunkten, tog sats och sköt. Russo i målet gick åt rätt håll och kunde rädda. Italien var därmed alltjämt i ledning i halvtid.

Direkt i upptakten av andra halvlek försökte Nicolo Fagioli sig på en riktig fräckis. Mittfältaren såg att Andersson var långt ute och drog iväg med ett långskott som tog klockrent i stolpen och ut.

Roger Franzén gjorde ett tidigt dubbelbyte i andra halvlek. In kom Amel Mujanic, Malmö FF, och Jack Lahne, Brommapojkarna. Den sistnämnde fick ett bra läge efter knappa timmens spel. Alex Timossi Andersson tog sig förbi och ner till den förlängda mållinjen. Bollen hamnade hos Lahne som drog till bollen precis utanför bortre stolpen.

Sverige tryckte på och anföll gång på annan och kom till en hel del halvchanser. Trots forceringen och ännu en riktig kämpainsats lyckades Sverige inte få in bollen. I slutminuterna visades även Samuel Ohlsson ut efter sitt andra gula kort i matchen.

Italiens tidiga ledningsmål blev matchens enda. Sverige föll i den jämna kvartsfinalen med 0-1 och är utslaget. EM-äventyret är slut för den här gången.