Den svenska Tränarföreningen siktar på att bli en stark aktör i svensk fotboll. I regi av Stefan Lundin och Håkan Sandberg hoppas Tränarföreningen att ena de svenska tränarna, vara ett stöd för tränare och driva gemensamma frågor för tränarnas bästa.

Den nya styrelsen för Tränarföreningen valdes vid ett extrainsatt årsmöte den 18 november. Där ingår Stefan Lundin som Ordförande, Håkan Sandberg som Generalsekreterare, Mikael Lindgren, Västergötlands FF, Carola Söberg, P17-tränare i Örebro SK, Robert Vilahamn, assisterande tränare i BK Häcken, Peter Kisfaludy, IF Brommapojkarna, Caroline Sjöblom, tränare i AIK och Stockholms FF samt adjungerad Linus Gunnarsson, MAQS Advokatbyrå.

– Vi vet att det finns ett stort intresse bland tränare att Tränarföreningen växer sig starkare och blir en stark faktor i svensk fotboll. Vi ska med den här satsningen bygga en digital plattform för tränare oavsett nivå och vara en god kraft i utvecklingen av svensk fotboll. Vi vill också vara en viktig del i tränarnas fortbildningar och vi kommer naturligtvis ta tillvara på våra medlemmars rättigheter vid anställningar, säger Stefan Lundin, nyvald ordförande i Tränarföreningen.

Stefan Lundin pensionerade sig under 2018 från sin roll som Sportdirektör på Svensk Elitfotboll (SEF) och har innan dess decennier av erfarenhet som tränare från svensk och internationell fotboll. Håkan Sandberg är mest känd från sin tid i IFK Göteborg, där han var med och vann UEFA-cupen 1982, men han har också gjort 13 A-landskamper för Sverige och varit tränare i IF Elfsborg mellan 1994-1995.

–Tränarföreningen har spelat en viktig roll genom åren och organisationen behövs ännu mer idag anser vi. Många anställda i klubbarna och tränarnas roll måste försvaras, menar Håkan Sandberg.

Målsättningen under 2020 är att nå 1000 medlemmar och utveckla fortbildningar och event samt öka samarbetet med fotbollens övriga aktörer.

Läs mer på https://tranarforeningen.se