Två månaders fängelse blir straffet för den person som kastade ett knallskott riktat mot en av Malmöspelarna i samband med matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF 2016. 29-åringen fälls mot sitt nekande för vållande till kroppsskada och för brott mot ordningslagen.
– Det visar att du inte kan göra vad som helst på en fotbollsarena utan att det får en civil konsekvens, det tycker jag är bra, säger IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson till GP

Lennartsson är positiv till att 29-åringen straffas av Göteborgs Tingsrätt.
– Jag tycker det är bra att inte allsvenska fotbollsarenor blir en frizon för kriminella handlingar. Gör du något mot en annan människa inne på en fotbollsarena ska det bedömas på samma sätt som om du gör något mot en person på Avenyn, fortsätter Lennartsson till GP.

Åklagaren yrkade på förhand på fängelse i fyra månader och rubriceringen misshandel för 29-åringen men Göteborgs tingsrätt anser det inte bevisat att knallskottet medvetet riktades mot Malmöspelaren.

I samma mål har tingsrätten mot samme tilltalad även tagit ställning till andra brottsmisstankar där merparten haft samband med den tilltalades fotbollsengagemang, skriver Göteborgs Tingsrätt på sin hemsida.

Matchen avbröts efter det inkastade knallskottet och Malmö FF tilldömdes senare segern med 3-0.