Samtliga matcher i helgens omgång av Superettan kommer att innehålla en tyst minut för att hedra Lennart Johansson.

Svensk fotboll har sorg efter beskedet att Lennart Johansson har gått bort. Den tidigare ordföranden i AIK, Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollförbundet – samt före detta presidenten i UEFA och vice-presidenten i FIFA – somnade in på kvällen den 4 juni efter kort tids sjukdom, 89 år gammal.

SvFF har även uppmanat alla klubbar att hålla en tyst minut för Lennart Johansson. Därför har SEF beslutat att följa SvFF:s uppmaning och kommer  hålla en tyst minut med anledning av Lennart Johanssons bortgång vid de matcher där SEF-klubbar är inblandade som spelas från idag och en vecka framåt.

Vi böjer våra huvuden i sorg och medkänsla för Lennart Johanssons anhöriga och övriga vänner inom fotbollsvärlden.

Allsvenskan har sommaruppehåll men skulle annars också ha genomfört en tyst minut.

Lennart Johansson kommer också att hedras i samband med herrlandslagets EM-kvalmatch mot Malta på fredag, samt vid damlandslagets VM-slutspelsmatch mot Chile i Rennes på tisdag.

UEFA har också meddelat att samtliga UEFA-matcher – Nations League, EM-kval och U21-matcher – kommer att inledas med en tyst minut under den kommande veckan. FIFA:s kongress som startade i Paris i morse inleddes även den med en tyst minut till minne av Lennart Johansson.