Det är inte bara den Allsvenskan guldstriden som avgörs i helgen. På söndag drabbar IFK Göteborg och Djurgårdens IF samman i SM-finalen för U19. Djurgården sänder matchen via sin hemsida.
– Det känns kul för oss att kunna lyfta spelare och ledare som har kämpat hela året för att nå finalen, säger Thomas af Geijerstam, Biljettansvarig i Djurgården.

IFK Göteborg har hemmaplan i matchen som spelas på nya Prioritet Serneke Arena. I semifinalen besegrades Kalmar FF med 5-2 på samma arena. ”Blåvitt tog snabbt grepp om matchen och hade både 1–0 och 2–0 efter första halvtimme sedan Hampus Dahlqvist och Prosper Kasim gjort målen. Den senare svarade för ytterligare två fullträffar efter paus sedan Patrik Karlson Lagemyr gjort 3–1 precis före pausvilan”, skriver IFK Göteborg på sin hemsida om matchen.

Djurgården besegrade å sin tur BK Häcken med 3-2 i sin semifinal. Noterbart är att Häcken hade ledningen med 2-1 med kvarten kvar att spela. Här gjorde Ludvig Brandimarti två mål och Marijan Cosic det avgörande 3-2.

Matchen börjar kl.16:00 söndag den 1 november och sänds i DIFTV för alla som inte kan ta sig till Prioritet Serneke Arena i Göteborg.