Det blev SM-guld för Uddevalla Futsal under lördagen när man i finalen av årets upplaga av Svenska Futsalligan (SFL) slog Borås AIK hemma inför 1953 åskådare i Agnebergshallen efter två mål av kaptenen Fredrik Söderqvist.

Uddevalla Futsal är tillbaka på tronen i svensk futsal efter finalseger mot Borås AIK med 2-1 under lördagskvällen. Det blev en mäktig inramning i Agnebergshallen inför tidernas största slutspelspubliksiffra, 1953, där 250-300 boråsare hade fyllt en egen sektion och bidrog till en elektrisk stämning.

Fehim Smajlovic sköt matchens första mål tidigt, ett drömmål där han lobbade över Ismail Fazlija innan han på volley överlistade Viktor Sääf i Uddevallamålet.
Vändningen dröjde ett tag. Fredrik Söderqvist, Uddevallakaptenen, kvitterade sex minuter in på andra halvleken och det var också han som fick och tog chansen när det blev Borås drog på sig sin sjätte frispark med två minuter kvar.

Guldet är Uddevallas fjärde i ordningen. Man vann tre år i rad 2017 till 2019 och har nu återkommit till toppen. Man vann serien i rekordstil med fler segrar, poäng, mål och målskillnad än något annat lag haft och tog sig igenom slutspelet med idel segrar och bara sex insläppta mål på fem matcher.