Svenska Fotbollförbundet har, tillsammans med representanter från Svensk Elitfotboll, lottat slutspelet i årets Nationella P16-serie, P17 Allsvenskan, P19 Allsvenskan och U21-serien.

Svenska Fotbollförbundets tävlingskonsulent Pierre Blomqvist stod för lottningen tillsammans med Svensk Elitfotbolls sportchef Svante Samuelsson och akademichef Thomas Hasselgren, där man fokusera på slutspelen för årets ungdomsserier. 

Resultatet blev som följer:

Nationella P16-serien:
Av föreskrifterna för P16 framgår att vinnaren i respektive A-slutspelsgrupp går vidare till finalspel. Finalspelet avgörs i form av enkelmöten. 

Semifinalerna ska spelas helgen den 13-14 november på någon av lagens, i respektive semifinals, hemmaplan. Hemmalag utses genom fri lottning.

Finalen ska spelas helgen den 20-21 november. Finalmatchen spelas på någon av finallagens hemmaplan. Hemmalag utses genom fri lottning om inte ett bortalag från semifinalen möter ett

hemmalag från semifinalen. Då är bortalaget i semifinalen hemmalag i finalen. SvFF kommer innan säsongen startat att fastställa exakt datum och tid för finalen i samråd med SEF.

SvFF har tillsammans med SEF idag lottat slutspelet i P16. Utfallet av lottning blev enligt nedan.
* Semifinal 1: Vinnaren av P16 Nationell A2 – Vinnaren av P16 Nationell A3
* Semifinal 2: Vinnaren av P16 Nationell A4 – Vinnaren av P16 Nationell A1

* Final: Vinnare semifinal 2 – Vinnare semifinal 1

I det fall vinnaren av P16 Nationell A3 kvalificerar sig till final mot vinnaren i P16 Nationell A4 så kommer vinnaren i P16 Nationell A3 att vara hemmalag i finalen istället med anledning av att bortalag från semifinalen möter ett hemmalag från semifinalen.

SvFF har i samråd med SEF även fastställt att finalen i P16 Nationell ska genomföras lördagen den 20 november. Hemmalaget väljer speltid.

P17 Allsvenskan:
Av föreskrifterna för P17 Allsvenskan framgår att de två seriegruppsvinnarna möts i en final. Hemmalag utses genom lottning av SvFF. SvFF arrangerar finalerna i samråd med arrangerande förening. Finalerna spelas helgen 18/19 december. SvFF kommer innan säsongen startat att fastställa exakt datum och tid för finalen i samråd med SEF.

SvFF har tillsammans med SEF idag lottat hemmalag i finalen. Utfallet av lottning blev enligt nedan.

Final: Vinnaren Allsvenskan Södra – Vinnaren Allsvenskan Norra

SvFF har i samråd med SEF även fastställt att finalen i P17 ska genomföras söndagen den 19 december. Hemmalaget väljer speltid.

P19 Allsvenskan:
Av föreskrifterna för P19 Allsvenskan framgår att de två seriegruppsvinnarna möts i en final. Hemmalag utses genom lottning av SvFF. SvFF arrangerar finalerna i samråd med arrangerande förening. Finalerna spelas helgen 18/19 december. SvFF kommer innan säsongen startat att fastställa exakt datum och tid för finalen i samråd med SEF.

SvFF har tillsammans med SEF idag lottat hemmalag i finalen. Utfallet av lottning blev enligt nedan.

Final: Vinnaren Allsvenskan Södra – Vinnaren Allsvenskan Norra

SvFF har i samråd med SEF även fastställt att finalen i P19 ska genomföras lördagen den 18 december. Hemmalaget väljer speltid.

U21-serien:
Av föreskrifterna för U21 Allsvenskan framgår att de tre högst placerade lagen i Södra och Mellersta och de två högst placerade lagen i Norra kvalificerar sig till kvartsfinaler. 

Kvartsfinalerna genomförs genom enkelmöten. De tre gruppsegrarna samt bästa tvåan i Södra eller Mellersta får fördel av hemmaplan. I övrigt fri lottning. Semifinalerna genomförs genom enkelmöten med fri lottning. Finalen genomförs genom enkelmöten med fri lottning av hemmalag i finalen.

SvFF har tillsammans med SEF idag lottat slutspelet i U21 Allsvenskan. Utfallet av lottning blev enligt nedan.

* Kvartsfinal 1: Bästa 2:an i Allsvenskan Södra/Mellersta – Lag 2 i Allsvenskan Norra
* Kvartsfinal 2: Lag 1 i Allsvenskan Mellersta – Lag 3 i Allsvenskan Mellersta
* Kvartsfinal 3: Lag 1 i Allsvenskan Södra – Lag 3 i Allsvenskan Södra
* Kvartsfinal 4: Lag 1 i Allsvenskan Norra – Sämsta 2:an i Allsvenskan Södra/Mellersta

* Semifinal 1: Vinnaren Kvartsfinal 1 – Vinnaren Kvartsfinal 2
* Semifinal 2: Vinnaren i Kvartsfinal 3 – Vinnaren Kvartsfinal 4

* Final: Vinnaren Semifinal 1 – Vinnaren Semifinal 2

SvFF har i samråd med SEF även fastställt speldatum för slutspelet i U21 Allsvenskan. Samtliga matcher i grundserien ska vara genomförda senast onsdagen den 3 november. Kvartfinalerna ska genomföras senast onsdagen den 10 november, semifinalerna senast onsdagen den 17 november och finalen genomförs tisdagen den 23 november.