Svensk Elitfotboll bjuder in till ett webbinarium finansierat av Tillväxtverket på temat Unusual Business – från coronakris till nya möjligheter med hjälp av de globala målen.

Under det här webbinariet kopplar vi samman en hållbarhetskonsult och en kommunikationsexpert för att skapa ett interaktivt webbinarium där vi diskuterar brännande aktuella frågor. Det blir input om socialt företagande, Agenda2030 och hållbarhetskommunikation i kristider. Det finns möjlighet för publiken att ställa frågor och vi kommer be deltagarna att interagera med oss. 

Just nu sitter fler människor än någonsin och tänker på samma sak, vi befinner oss i en gemensam tankebubbla. Covid- 19 påverkar oss alla och har även inverkan på de globala målen samt våra möjligheter att uppnå Agenda2030. Hur ser det egentligen ut på Global nivå? Hur påverkas Sverige?

Den pågående pandemin har ställt världen på ända och Elitfotbollsklubbarnas kärnverksamhet på plan, fotbollsmatcher, är pausade för tillfället. Verksamheten bredvid plan, det ständigt pågående samhällsengagemanget, ökar i betydelse. Mycket är dock annorlunda mot vad det brukar. En situation som många organisationer från alla tre sektorer kan känna igen sig i.

Vi brukar prata om Business as usual men hur blir det nu när det snarare är Unusual business? Och mitt i all kris hur kommunicerar vi vårt samhällsengagemang och hållbarhetsarbete? Vad kan vi lära oss från tidigare kriser och vad gjorde de som lyckades bäst?
Behovet av nya partnerskap uppstår och samverkan är viktigare än någonsin. Men hur når vi fram till rätt personer i vår kommunikation?

Den situation vi befinner oss i nu skulle kunna föra med sig nya möjligheter att skapa en mer hållbar och rättvis värld. Resurser som mobiliseras och de nya partnerskap som formas för att möta coronapandemin har även potential att bidra till att utveckla marknaden för socialt företagande.

Vi behöver använda den kunskap och de erfarenheter som redan finns, och samtidigt utforska de nya behov av kunskap och lösningar som uppstår. 

Medverkande
Karin Heri Nationell samordnare för sysselsättningsfrågor på Svensk Elitfotboll inleder samtalet med att berätta kort om det Strategiska projekt som Svensk Elitfotboll bedriver tillsammans med Arbetsförmedlingen, åtta herrelitfotbollsklubbar samt några kommuner.

Petra Flaum, Hållbarhetsstrateg, debattör och författare samt CEO för Sustainable Buddy Initiative föreläser om hur pandemin påverkar de globala målen och vilka möjligheter som kommer ur kris.

Martin Lucander, konsult inom kris och hållbarhetskommunikation på Aspekta tar oss igenom den snåriga ”kommunikationsjungeln” och bjuder på input och konkreta inspel kopplat till hållbarhetskommunikation i kristider.

Webbinarium: Unusual Business – Från coronakris till nya möjligheter med hjälp av de globala målen.
Dag: Onsdag 13 maj
Tid: 14:00-16:00
Anmälan görs i denna länken

Varmt välkomna!