Sedan föregående år sänds alla matcher i Svenska Futsalligan, antingen i någon av Discoverys kanaler eller i appen SFL Live. För att höja kvalitén på sändningarna anordnas därför en utbildning i streaming för alla lag i ligan.
– SFL växer varje dag, där våra sändningars kvalité är oerhört viktiga för att vi fortsatt skall fortsätta utveckla ligan, säger Lasse Ternström som är ligaansvarig för SFL till svenskafutsalligan.se.

Föregående vecka anordnade Svenska Futsalligan en utbildning i streaming för att höja kvalitén på klubbarnas produktioner. Kursledare var Peder Molin som arbetar för Broadcast House, samt Linus Eklund (till höger i artikelbild) som kommenterar bland annat Hockeyallsvenskan.

Utbildningen hölls i Stockholm, närmare bestämt Eriksdalshallen där både Djurgårdens IF och Hammarby IF huserar vanligtvis. Deltagarna fick både en teoretiskt genomgång, så väl som tillgång till att öva det praktiska. Då Djurgården och Hammarby träningsspelade i hallen fick man chansen att pröva sina nya färdigheter i skarpt läge, där det fanns assistans från kursledarna.

En av kursdeltagarna var Sebastian Frendberg (till vänster i artikelbild), som vanligtvis kommenterar Torslandas matcher.

– Det var väldigt trevligt att få träffa resten av kommentatorerna i ligan och få ett ansikte på rösterna man hört under säsongen. Det var också väldigt inspirerande att höra hur en professionell kommentator arbetar.

Förutom ett gemensamt grafikpaket som används av alla lagen har även ligan tagit fram riktlinjer och verktyg för att sköta sändningarna, så att varje sändning har förutsättningar för att leverera en högkvalitativ upplevelse för tittaren.

– I år höjer vi snäppet ytterligare med förbättrad grafik, men också med en utbildning för både kommentatorer och de som sköter tekniken. Vår förhoppning är att man fick med sig ny kunskap samt nya tips och idéer som man kan ta hem till hemmaplan, berättar Lasse Ternström.

Sändningarna som inte sköts av Discovery kommer precis som förra året att finnas i ligans app, SFL Live.

Fakta SFL Live:
SFL Live introducerades under föregående säsong och är själva navet för futsalälskaren. Där finns allt från nyheter till höjdpunkter och direktsändningar av matcher. De matcher som inte sänds av Discovery sänds i appen och produceras av lagen.

Foto: Tobias BW Granberg