Vårens två första Karriärdagar hos lockade mycket folk. I Malmö visade klubbens nionde Karriärdag rekordintresse när arbetssökande mellan 25 och 45 år fick chansen träffa arbetsgivare inom offentlig sektor i Malmö Stad.

Det var den första gången som karriärdagen endast rymde arbetsgivare från Malmö Stad. Intresset för årets första karriärdag var rekordstort – 90 arbetssökande och cirka 50 representanter från olika arbetsgivare inom Malmö Stad var på plats under dagen med målsättningen att skapa nya arbetstillfällen.

– Vi är glada över ett fortsatt lyckat samarbete med Malmö Stad. Offentlig sektor är en attraktiv arbetsgivare för många som söker arbete, det märktes tydligt i det stora intresset, säger Desirée Jonsson på Malmö FF:s Karriärakademi till klubbens hemsida.

Dagen inleddes med ett panelsamtal där Nikola Milojkovic Savic fick sällskap av bland annat Emma Lind, HR-strateg på Stadskontoret. Nikola är en av de som har fått jobb via MFF:s karriärdag när han anställdes av Säkerhetsteamet i Skåne under hösten 2018. Under eftermiddagen spelade arbetssökande och arbetsgivare fotboll tillsammans i Kombihallen. Östers IF var också på plats under dagen för att få inspiration till framtida arrangemang.

I Stockholm arrangerade Hammarby sin andra Karriärdag på Tele2 Arena. Den här gången enbart för arbetslösa i åldern 50+. Klubben meddelar att uppslutningen var stor, precis som vid det första tillfället i höstas.

Den 12 mars håller Trelleborgs FF sin första Karriärdag.

Fakta överenskommelsen med Arbetsförmedlingen:
Svensk Elitfotboll ingick i slutet av 2017 i en nationell överenskommelse med Arbetsförmedlingen där syftet är att skapa sysselsättning till personer i utanförskap. Som förlaga finns Malmö FF:s Karriärakademin och IF Elfsborgs Jobb Tillsammans som båda är projekt som lyckats nå personer långt utanför arbetsmarknaden. Ursprungsmålet var att få fem SEF-klubbar att ingå i lokala överenskommelser med sin Arbetsförmedling under 2018 men det skulle bli mycket bättre än så. Om man räknar med Malmö FF och deras Karriärdag så är idag hela tio klubbar anslutna till projektet.

Hela 23 av 32 SEF-klubbar visade initialt intresse av och under våren blev GIF Sundsvall den första klubben att ingå i en lokal överenskommelse med sin Arbetsförmedling. Efter det så har Östers IF, IK Sirius, Jönköpings Södra IF, Hammarby IF, Örebro SK, Trelleborgs FF, Falkenbergs FF och nu alltså Kalmar FF hoppat på tåget och 2018 års mål blev med råge uppfyllt.