Ledning i allsvenskans assistliga, utnämnd till Månadens spelare av samtliga lags lagkaptener och utvalda sportjournalister samt med i U21-EM som truppens enda debutant. Fotbollslivet går bra nu för Niclas Eliasson.
– Det ska bli jättekul att få representera Sverige i ett stort mästerskap säger Eliasson till allsvenskan.se

Eliassons fina start på Allsvenskan har inte gått någon förbi och i veckorna blev yttermittfältaren som debutant också uttagen till det svenska U21-landslaget som i sommar ska spela EM i Polen.
– Vi har en trupp med väldigt många bra spelare och vi ska åka ner och försöka göra det bästa av situationen. Vi går in i turneringen med ett bra självförtroende. Vi tror på det vi ska göra och vi får se hur resultatet blir.

Niclas Eliasson, vinnaren av Månadens spelare i Allsvenskan i maj, är självklart nöjd med sin säsongsinledning av Allsvenskan och tackar sina lagkamrater i IFK Norrköping för att det har gått så bra.
– De ger mig ett stöd som gör att jag vågar göra det jag är bra på, säger Eliasson och fortsätter.

– Under hela året har det känts som att jag har bra självförtroende. Jag hade det både i Svenska Cupen och under resten av försäsongen och har nu tagit med mig det in i Allsvenskan. Jag har fått spela mycket och man växer med kontinuitet. Jag har fått bitarna på plats kan man säga. Lagkamraterna har stöttat och jag får ett stort förtroende för det jag gör.

IFK Norrköpings tränare Jens Gustafson och hans stab får mycket beröm av Niclas Eliasson, för det sätt de målmedvetet har jobbat med laget.

– Det har gått bra både för laget och individuellt. Jag spelar som yttermittfältare där man ska våga utmana och göra sin gubbe. Truppen har förtroende för det och vågar låta mig göra det. Hela tränarteamet med Jens i spetsen har gjort mycket.

Hur känns det att lagkaptenerna i de andra allsvenska lagen och utvalda sportjournalister nu utsett dig till Månadens spelare i Allsvenskan?

– Det är stort och verkligen jättekul. Det är ett kvitto på att man gjort något bra.

Nu har Allsvenskan sommaruppehåll och spelarna avnjuter en välbehövlig semester, men för Niclas väntar alltså U21-EM.

Utöver vinsten Månadens spelare så vinner Niclas Eliasson också 10 000 kronor från Svenska Spel att skänka till valfritt CSR-projekt i klubben. Svensk Elitfotboll säger grattis till utmärkelsen och önskar Niclas Eliasson lycka till i U21-EM.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptenerStefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Jon Persson (C More), Anna Brolin (TV4 / C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Vinnande spelare får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang.

Vinnande spelare utses alltid i C Mores första sändning av Fotbollssöndag eller Fotbollsmåndag varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Tidigare vinnare 2017: 
April: Kingsley Sarfo, IK Sirius