Malmö FF:s hedersordförande, tillika Svensk Elitfotbolls hedersordförande, Bengt Madsen har gått bort efter en tids sjukdom vid en ålder av 79 år.
– Svensk Elitfotboll är tacksamma för allt som Bengt Madsen gjort för den svenska elitfotboll. Våra tankar går till Bengt Madsens nära och kära, säger Jens T Andersson, ordförande i Svensk Elitfotboll.

Bengt Madsen blev ordförande för Malmö FF 1999 och tog laget från Superettan till SM-guld 2004. Totalt var han verksam i föreningen i 30 år. Parallellt med detta satt Bengt Madsen med i Svensk Elitfotbolls styrelse. Mellan åren 1989-2005 var Madsen också ordförande i Svensk Elitfotboll, samt att han var vice ordförande i Svenska Fotbollförbundet. Efter karriären har Bengt Madsen varit hedersordförande i både Malmö FF och i Svensk Elitfotboll.

Under åren i Svensk Elitfotboll jobbade Bengt Madsen hårt och förtjänstfullt med att öka inkomsterna från både tv och spelavtal. Under Madsens tidsperiod så ökade de så kallade SEF-medlen till över 100 miljoner kronor.

– Vi har förlorat en hårt jobbande och karismatisk ledare som gjorde mycket gott för fotbollen i Malmö men som också gjorde ett stort avtryck på den svenska fotbollen i stort, menar Jens T Andersson.

Bengt Madsen blev 79 år gammal. Vila i Frid.