För drygt en vecka sedan var 15-årige Samuel Andersson på plats i Paris för se Zlatan Ibrahimovics Paris Saint Germain besegra Marseille med 2-0. Nu är han tillbaka i Sverige och kan berätta om den resa han vann på Allsvenskans Facebook-sida i början av 2014.

 

Närmare 1000 personer deltog i tävlingen om fotbollsresan till Paris som SEF arrangerade tillsammans med LA Travel. Tävlingen bestod av kunskapsfrågor om svensk fotboll och den som lyckades allra bäst var alltså Samuel Andersson från Nora. Priset delade han med pappa Johnny Andersson och tillsammans fick de uppleva en riktig stormatch på Parc de Princes.

 

– Matchen var riktigt bra. Det var många målchanser och det märktes att den var en speciell – det syntes på fansen och på spelarna. Det är stort att se alla stjärnor live. Man har ju nästan bara sett dem på TV och så innan.

 

Vad säger du om Zlatans insats?

– Det var väl kanske inte hans bästa match, men han slog en väldigt fin assist. Lucas Moura och Marco Verratti var riktigt bra, men Zlatan var ändå den största.

 

Har du sett honom live tidigare?

– Jag såg Hammarby-PSG i somras och så har jag sett några landskamper också.

 

Gjorde ni någonting mer på resan, eller var det bara fotboll som gällde?

– Matchen flyttades till söndag så vi fick en extra dag i Paris. Men vi visste det i god tid så det var bara kul. Vi gick bland annat en ”stadium tour” på Stade de France, det är en riktigt häftig arena.

 Text: Adam Kalin / Foto: Samuel Andersson Privat

Det låter som du är nöjd med resan…

– Ja, allt gick jättebra. Jag har aldrig varit på fotboll i Frankrike innan, så det var spännande och coolt att få se allting live!

 

Fotbollsresan

Just den här tävlingen är avslutad, men håll utkik efter nya tävlingar på Facebook!

Vill du veta mer om LA Travel klicka HÄR!