Unibets vinstpengar för Månadens spelare i augusti går till IK Sirius Gränslös fotboll och till barnsjukhuset i Halmstad.
– Sirius engagemang gör verkligen skillnad i Uppsala med omnejd. Det vill jag vara med och stötta, säger Stefano Vecchia i IK Sirius.

Gränslös fotboll är samlingsnamnet på IK Sirius samhällsengagemang som inkluderar bland annat nattfotboll, där ungdomar får träffas på kvällar och helger och spela fotboll, samt Karriärdagarna som skapar sysselsättning för personer långt utanför arbetsmarknaden.

– Fotbollen når ut och påverkar många i samhället och IK Sirius gör en fantastisk samhällsinsats med allt från nattfotboll till att anordna karriärdagar, menar Stefano Vecchia.

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0041

Malkolm Nilsson Säfqvist, som utsågs till Månadens spelare i Superettan i augusti, ger sina pengar till Halmstads BK:s samarbete med barnsjukhuset i Halmstad.

– Vi har lite olika samhällsprojekt, men jag vill att de här pengarna går till vårt samarbete med barnsjukhuset i Halmstad. Förhoppningsvis kan de användas på ett bra sätt, säger Malkolm Nilsson Säqfvist.

Läs en längre intervju med Stefano Vecchia på allsvenskans hemsida, samt med Malkolm Nilsson Säfqvist på superettans hemsida.