IFK Norrköpings Christoffer Nyman och Degerfors IF:s Johan Bertilsson skänker båda sina vinstpengar från Unibet från Månadens spelare i september till ungdoms- och flick-/damfotbollen i sina respektive klubbar.
– Min tanke är att det ska gå till ungdomsfotbollen och damsektionen, att det delas 50/50, säger Johan Bertilsson.

Johan Bertilsson vann Månadens spelare även i juli och då delade han vinstsumman mellan Suicide Zero och parafotbollen i Degerfors IF. Den här gången går pengarna till Degerfors ungdomsfotboll samt till klubbens damlag.
– Ungdomsfotbollen är alltid viktig, att barn och ungdomar får bra förutsättningar. Damlaget är ganska nystartat, de har inte hållit på i så många år och har klättrat snabbt i serierna. De vann sin serie i år och jag hoppas att de kan ha nytta av pengarna, säger Johan Bertilsson.

Christoffer Nyman tänker likadant. ’Totte’ väljer att skänka sina pengar från Unibet till IFK Norrköpings nystartade flickverksamhet.
– Jag bestämde mig väldigt tidigt, jag vill ge dem till flickverksamheten som startar nu i november. Med de här pengarna så vill jag hjälpa dem på vägen, det var självklart att ge det till dem, säger Christoffer Nyman.

Läs en längre intervju med Månadens spelare på ligornas hemsidor. Christoffer Nyman i IFK Norrköping samt Johan Bertilsson i Degerfors IF.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Unibet. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av klubben. Vinnande spelare presenteras i Svensk Elitfotbolls och Unibets kanaler. 

Jurygrupper:
Allsvenskan: Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (Dplay), Irma Helin (Dplay), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside), Per Bohman (Aftonbladet) och Per Carlander (Unibet).

Superettan: Juryn består av samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Thomas Hasselgren (Svensk Elitfotboll), Stefan Ishizaki (Dplay), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP), Göran Bolin (Aftonbladet) och Anders Falk (Unibet).

Vinnare 2020:
Allsvenskan:

Juni: Sead Haksabanovic, IFK Norrköping
Juli: Isaac Kiese Thelin, Malmö FF
Augusti: Stefano Vecchia, IK Sirius
September: Christoffer Nyman, IFK Norrköping

Superettan:
Juni: Pontus Engblom, GIF Sundsvall
Juli: Johan Bertilsson, Degerfors IF
Augusti: Malkolm Nilsson Säfqvist, Halmstads BK
September: Johan Bertilsson, Degerfors IF