Svensk Elitfotboll har nöjet att presentera en ny webbtv-satsning där den fotbollsintresserade får följa ett Allsvenskt lag i sina förberedelser inför säsongen. Premiäråret ger en nära inblick i vad som sker i och runt om Örebro SK.

I Säsongsstart Allsvenskan får vi följa spelarna, tränarna, ledarna och övrig personal i en allsvensk förening under försäsongen och resan fram till den allsvenska premiären. Under den första säsongen ger vi en inblick i arbetet hos Örebro SK och engagemanget runt klubben. Alla fotbollsintresserade ska kunna känna igen sig i programmet, oavsett favoritlag.

– Vi vill bjuda in alla våra supporters till en nära fotbollsupplevelse, och närmare än så här är det svårt att komma, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Säsongsstart Allsvenskan har premiär på torsdag den 10 mars kl. 11:00www.allsvenskan.se

Det första avsnittet är strax under 20 minuter långt och visar Örebros första samling efter det Allsvenska uppehållet.

– När vi fick möjligheten att visa vår försäsong i Örebro SK så tvekade vi inte en sekund. Tittaren kommer få se hur det fungerar i ett allsvenskt lag under en försäsong. Hur man förbereder sig och hur man får med alla delar som träning och uppbyggnad, och skapar ett lag utifrån det, säger Alexander Axén, Örebros tränare.

Totalt väntar fyra avsnitt och de publiceras varje torsdag fram till och med premiärhelgen av Allsvenskan i början av april.

Se trailern för serien här: