Hammarbys Johan Wiland har nominerats till Fotbollsgalan 2017 som en av tre kandidater till Årets Målvakt på herrsidan.

Johan Wiland bytte Malmö FF mot Hammarby mitt under årets säsong. Den rutinerade målvaktens insatser har dock varit högklassiga under både våren och hösten, och nu nomineras Wiland till kategorin Årets Målvakt på Fotbollsgalan 2017.

36-årige Wiland får sällskap på herrsidan av EA Guingmamps Karl-Johan Johnsson samt FC Köpenhamns och svenska landslagets förstemålvakt Robin Olsen.

Efter att ha spelat 16 matcher för Malmö innan byte till Hammarby har Wiland regelmässigt gjort sig förtjänt av en medalj som svensk mästare.

– Det är väl roligt att få en medalj till, men jag känner mig inte så delaktig i år. Det kan jag inte säga. Även om vi ledde ligan när jag lämnade, säger Wiland om situationen enligt Fotbollskanalen.se.