Djurgårdens ungdomstränare Yassin Fayoum vill bli tränare på elitnivå och har läst Svenska Spels bok SFI – Sportsvenska för invandrare och tycker den kan hjälpa nyanlända som kommer till Sverige.
– Den här boken kan hjälpa flera att söka ny information och kunskap om sporter de inte känner till sedan tidigare, säger Yassin i det senaste avsnittet av Säsongsstart Allsvenskan.

Yassin har kommit till Sverige från Syrien och försöker här förverkliga sin dröm om att bli elittränare i fotboll. Språket har varit viktigt för honom och därför tycker han det är bra att Svenska Spel tagit fram SFI – Sportsvenska för invandrare. En bok som är tänkt att göra det enklare och roligare att lära sig svenska för nyanlända och som hoppas hjälpa till att bredda sina kunskaper om det svenska språket med relevanta ord och sammanhang. Att ta sig an ett nytt språk med sportglsosor är något som kan vara en väg in i samhället och till en gemenskap.

– Jag hade en dröm om att bli fotbollsproffs men jag kunde inte. Nu vill jag förverkliga min dröm, men genom att bli fotbollstränare. Jag har bestämt mig för att koncentrera mig på fotboll och träning.

Fakta Sportsvenska för invandrare:
Sportsvenska för invandrare är en bok som främst riktar sig till nyanlända och asylsökande i Sverige. Med hjälp av boken lär man sig vanliga ord från sportens värld och får grundläggande kunskaper om fem av våra mest populära idrotter. Ambitionen är att göra det enklare och roligare att lära sig svenska.