AIK blev första klubb att vinna två event denna säsong, när man efter att först ha slagits ut av Malmö FF, sedan tog den långa vägen via Looser Bracket till att komma tillbaka och slå Skåne-laget två gånger om och ta hem 10 rankingpoäng och 15.000kr i prispengar.

Inte nog med att man tog segern igår, man klättrar nu också upp i topp i totaltabellen med 29 inspelade poäng totalt, tre före tvåa Malmö FF. I övrigt är topp-5 intakt, där dock IFK Göteborg med tidig sorti och bara en inspelad poäng tappade tredjeplatsen till Hammarby IF. AFC Eskilstuna är kvar på femte plats. 

Degerfors IF som tog sig hela vägen till Looser Bracket-final mot AIK tog klivet upp på en sjätte plats i tabellen, och nu med ett event kvar att spela i slagläge inför att ta en av direktplatserna till finalspelet. 

Säsongens sista event avgörs lördag 11 mars. 

Tabell
Så här ser ställningen efter fyra av fem spelade event. Lag 1-6 går direkt till slutspel, lag 7-10 spelar playoff om de sista två platserna vidare.

eAllsvenskan Säsong 5 – Format
eAllsvenskan spelas denna femte säsong med ett helt nytt format, med fristående event (totalt fem delevent) som avgörs i ett Double Elimination-upplägg (två förluster och man är ute), där lagen dels tävlar om att vinna det specifika eventet och belönas för det, samtidigt som de samlar poäng för att placera sig högt i tabellen för att kvalificera sig till finalspelet i vår.