"

Tillsammans utvecklar vi svensk elitfotboll

"

<

Svenska Futsalligan

Hösten 2017 beslutade Svensk Elitfotbolls medlemmar att man ville samarbeta med Svenska Futsalligan (SFL). Futsalklubbarna samlades därefter i Jönköping för ett möte där det ett historiskt beslut i svensk futsal togs, att Svensk Elitfotboll (SEF) och SFL ”aktivt och gemensamt skall samverka för att utveckla Svenska Futsalligan”.

Därefter har SFL förändrats. Ligan spelas sedan 2018/2019 som en enda liga istället för två divisioner. SFL har fått en egen hemsida, svenskafutsalligan.se, egna partners och Discovery direktsänder matcher i tv varje säsong. Samtliga klubbar i ligan har också fått relevant utbildning om matcharrangemang och säkerhet samt antimatchfixning av representanter från Svensk Elitfotboll.

Svenska Futsalligan 2023/2024

Säsongen 2023/2024 av Svenska Futsalligan (SFL) spelades med tolv lag i en serie där alla mötte alla hemma och borta. Där efter tog ett slutspel vid med start i kvartsfinaler, som spelades i bäst av tre matcher. Svenska mästaren korades efter en enda finalmatch.

Svensk Mästare blev Uddevalla FC efter seger med 2-1 i finalen mot Borås AIK.

Slutspelet togs bort innan säsongen 2018/2019 men klubbarna ville redan efter ett år återinföra slutspelet. Slutspelet avgörs i dubbelmöten i kvartsfinal och i semifinal medan finalen spelas i ett enkelmöte där det högst rankade laget efter ligaspelet spelar på hemmaplan.

Lag 1-8 i SFL 2023/2024 kvalificerar sig till kvartsfinal. Finalsegraren 2024 blir svensk mästare och kommer att representera Sverige i UEFA Futsal Champions League. Lag 11-12 i SFL åker ur.