"

Tillsammans utvecklar vi svensk elitfotboll

"

<

Svenska Futsalligan

Hösten 2017 beslutade Svensk Elitfotbolls medlemmar att man ville samarbeta med Svenska Futsalligan (SFL). Futsalklubbarna samlades därefter i Jönköping för ett möte där det ett historiskt beslut i svensk futsal togs, att Svensk Elitfotboll (SEF) och SFL ”aktivt och gemensamt skall samverka för att utveckla Svenska Futsalligan”.

Därefter har SFL förändrats. Ligan spelas 2019/2020 för andra gången som en enda liga istället för två divisioner. SFL har fått en egen hemsida, svenskafutsalligan.se, egna partners och Discovery direktsänder 25 matcher under säsongen i tv. Samtliga klubbar i ligan har också fått relevant utbildning om matcharrangemang och säkerhet samt antimatchfixning av representanter från Svensk Elitfotboll.

Svenska Futsalligan 2019/2020

Säsongen 2019/2020 av Svenska Futsalligan (SFL) innehåller några förändringar. Ligan bantas med två lag och slutspelet återinförs.

SFL från och med den här säsong med tolv lag istället för 14.

En annan nyhet är att slutspelet återinförs i SFL. Slutspelet togs bort innan säsongen 2018/2019 men klubbarna vill redan efter ett år återinföra slutspelet. Slutspelet avgörs i dubbelmöten i kvartsfinal och i semifinal medan finalen spelas i ett enkelmöte där det högst rankade laget efter ligaspelet spelar på hemmaplan.

Lag 1-8 i SFL 2019/2020 kvalificerar sig till kvartsfinal. Finalsegraren 2020 blir svensk mästare och kommer att representera Sverige i UEFA Futsal Champions League. Lag 11-12 i SFL åker ur.

Regerande mästare är IFK Uddevalla.