Två derbymål och en allt mer tongivande del av det AIK som stormar fram under hösten – Alexander Isak har efter sina insatser under september utsetts till Månadens spelare i Allsvenskan.
– Självklart är det skitkul. Det är ju ett kvitto på ett gott arbete, säger han till allsvenskan.se.

Ingen som följer svensk fotboll har missat Alexander Isaks framfart den här säsongen. I september har den nyblivne 17-åringen imponerat så pass mycket att lagkaptenerna i Allsvenskan och ett gäng utvalda experter utsett honom till månadens bästa spelare i ligan.

– Det har funkat bra för laget och det gör det enklare för en själv. Självklart är det skitkul att få en sådan här utmärkelse. Det blir lite extra starkt när det är spelare som röstat. Det känns lite större då, säger han till allsvenskan.se.

Bland många fina prestationer under september sticker derbysegern mot Djurgården ut lite extra. På sin 17-årsdag, den 21 september, gjorde Isak två av målen när AIK vann med 3–0.

– Det känns som historia, ett minne. Men det är en bra sak att ha med sig. Det är inget jag kommer att glömma under min livstid.

Om mindre än en månad kan Alexander Isak summera sin första säsong i Allsvenskan. Fram till dess vill han bara fortsatta på inslagna vägen.

– Jag vill fortsätta att få mycket speltid och spela bra fotboll. Och göra lite poäng också. Vi ska försöka vinna alla matcher som är kvar. Vart det leder får vi se.

Om Månadens Spelare

Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptenerStefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Jon Persson (C More), Olof Lundh (TV4), Malin Jonson (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Vinnande spelare får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till klubbens ungdomsorganisation.

Tidigare vinnare 2016: 
April: Christoffer Nyman, IFK Norrköping
Maj: Marcus Antonsson, Kalmar FF
Juli: Vidar Örn Kjartansson, Malmö FF
Augusti: Magnus Wolff Eikrem, Malmö FF