Med tre poängs marginal blev det Mikael Uutisalo och hans lag chili con carneil som tog hem totalsegern i Allsvenskan Fantasy.
– Allt som allt lägger jag nog ned en arbetsvecka mellan varje omgång, säger vinnaren.

Vinnarlaget slutade på totalt 2030 poäng efter en fin sista omgång. Vi når Mikael Uusitalo på Bali och det är en glad vinnare som firar segern.

Hur känns det?
– Det känns otroligt. Sista omgången var så nervkittlande att det är svårt att beskriva. Mucolli gjorde verkligen allt för att skapa puls och det blev ett perfekt dramaturgiskt slut där jag hade ledningen med 6 poäng och Alfred Marsal (som jag krigat mot nästan halva säsongen) hade två spelare mer till spel under den återstående matchen. Jag hadeturen att Nanasi inte gjorde mål/assist och kunde ta hem segern. Det tog ett tag men nu ska jag bara andas ut och njuta.

Vad var det som gjorde att du vann?
– Förutom medstudsen i slutomgångarna så var min strategi med att ha en spelande bänk och kunna rotera ett lyckat drag. En bidragande orsak var också att jag alltid trott på mig själv när valen varit svårmotiverade. Självklart bidrog en stor dos tur.

Vilka spelare har du mest att tacka för totalvinsten?
– Bernhardsson och Ondrejka för deras shower mot BP/HBK. Sedan Sigurgeirsson i omgång 29, då jag vågade ta in och ge honom bindeln som ensam i topp 1000. Hans 1+1 i slutet var otroligt. Högst bidragande till den här intervjun.

Finns det någon omgång där allt gick din väg?
– Där måste jag svara dubbelomgången i omgång 9. Jag parkerade bussen och min hammarbyback blev Pinas, där de flesta valde Kurtulus och Adjei som båda blev utvisade. Utöver det så var jag en av få i toppen som maxade med tre Degerfors och fick bra betalt med bland annat ett sent mål i slutet mot Hammarby. Jag hoppade upp till topp 5 från rank 58 och lämnade aldrig.

Och finns det någon omgång där allt gick helt fel?
– Min start var bedrövlig. Mina stjärnspelare blev skadade och ingen bidrog med någonting vettigt alls. Den var samtidigt högst bidragande till att jag vann, då jag tvingades till ett tidigt frikort i omgång 3.

Hur har du scoutat under året och hur mycket tid har du lagt?
– Jag försöker att se alla matcher, antingen direkt eller i efterhand. Speciellt i början av säsongen. I slutet är det svårare att motivera efterhandstittandet, då en har ganska bra koll. Utöver det så lyssnar jag på poddar, kollar i resultatappar med statistik som till exempel visar hur en spelare har rört sig under matchen. Allt som allt lägger jag nog ned en arbetsvecka mellan varje omgång. Min sambo är väldigt glad att det är slut nu.

Till slut, hur firar du?
– Jag befinner mig på Bali så ska njuta av solen, havet och några drinkar. Sedan ska jag unna mig att checka ut helt från fotbollsvärlden till i alla fall januari.

Mikael Uusitalo vinner, förutom äran, ett VIP-paket till valfri allsvenska match säsongen 2024, ett säsongskort till sitt favoritlag nästa säsong, en elbil från MG i en vecka, en matchtröja från sitt favoritlag, en officiell matchboll, brädspelet ”Spelet om Allsvenskan” och boken ”Fotboll. På riktigt”.