Den fjärde upplagan av Allsvenskan Fantasy vaskade fram Rasmus Johansson som totalvinnare med 2022 poäng.
– Jag kollade inte så mycket på vad andra valde, jag litade på mig själv, konstaterar mästartränaren.

Allsvenskan Fantasy är över för i år. Arenan är tom och nedsläckt. Kvar finns bara några få konfetti-remsor som vittnar om dess senaste segrare: Rasmus Johansson med laget ”Sista Bossen”.

Efter en lång säsong stod han ensam på toppen med 2022 ihopsamlade poäng. Passande för i år. Under Allsvenskans Stora Pris ställdes den senaste i raden av Fantasy-mästare på scenen och grillades av discovery+:s Jonas Dahlqvist. Alla vi som harvar på med slutplaceringar i fyrsiffrig skala spetsade öronen, här är vår chans att få viktig iformation inför kommande säsonger: ”vad hade du för taktik?”

– Jag gick mycket min egen väg, känns det som. Det är många som kollar vilka spelare som ägs av flest tränare och sånt, men jag gick på dem jag trodde på och kollade inte så mycket på det. Jag litade på mig själv, löd svaret från Johansson.

Ingen magisk formel där, alltså. Och ska man vinna Allsvenskan Fantasy kanske det är en bra idé att ha rekordmannen Nahir Besara i truppen?

– Besara hade jag från start fram till sista omgången. Alexander Jeremejeff var jag rätt tidig på.

Rasmus missade de första två Fantasy-åren men har sedan dess en 25:e-placering och nu en förstaplats att skylta med. Han lägger mycket tid på att leta information i konventionella kanaler, men vittnar också om att det finns de som tar sitt spelande så pass seriöst att man börjat utbyta information från olika lags träningar med varandra.

– Vi är några stycken som sitter i en grupp tillsammans. De som får reda på information delar med sig av det, så hjälper man varandra framåt. Det är alltid någon som är på någon träning och så ser man hur matchförberedelserna har varit.

Det låter avancerat, hur mycket tid lägger du på det här?

– För mycket! Men nu när man vinner så är det värt det. Och det hade även varit värt det om jag kommit trea. Det är kul. Det är intresserande.

– Nästa år fortsätter jag nog med samma strategi, det funkade ju i år. Det blir mycket redan på försäsongen. Man sitter och kollar försäsongsmatcher, läser och försöker få reda på allt som går.

Gå din egen väg, men skaffa dig så mycket information som möjligt. En vinnande formula. Grattis, Rasmus!

Priserna för säsongsvinnaren:

  • VIP-paket till valfri match i Allsvenskan – inklusive övernattning (för två personer)
  • Säsongskort till ditt favoritlag (säsongen 2023)
  • Matchtröja från ditt favoritlag i Allsvenskan
  • FIFA23 från EA Sports
  • Allsvenskan-boll från Select
  • ’Spelet om Allsvenskan’