En drömfrispark av dansken Mads Albaek såg till att IFK Göteborg har kommit ett steg närmare gruppspelet i Europa League. Matchen på Gamla Ullevi mot Qarabag slutade 1–0. 
– Ja det var bra. Det var jättefint. Det var gött, säger matchhjälten.  

11 458 åskådare fick se IFK Göteborg skaffa sig ett gyllene läge inför returen i Baku, samtidigt som Blåvitt också inhämtade värdefulla poäng för svensk del på UEFA:s ligaranking.

Bortalaget Qarabag från Azerbajdzjan inledde klart bäst och Göteborg fick knappt röra bollen under matchens första 15 minuter. Hetaste chansen skapade Richard Almeida som gled igenom försvaret och kom fri med John Alvbåge i Göteborgs mål – men Alvbåge täppte till luckan mellan benen och lyckades avvärja skottet.

Blåvitt kämpade sig sakta men säkert in i matchen och jämnade ut spelet något, men det var ändå gästerna som såg vassast ut framåt.

– De äger boll, men vi kommit in i det mer och har fått några fasta och så, så det är okej, sa John Alvbåge till Viasat i paus.

Tidigt i den andra halvleken kom matchens enda mål. I minut 56 tog Mads Albaek sats och knorrade in en fantastisk frispark i det närmaste krysset.

– Ja det var bra. Det var jättefint. Det var gött. I sådana här matcher kan fasta situationer vara avgörande. Jag hade en bra känsla och fick en jättebra träff, säger Albaek själv om målet.

Resten av matchen kom i mångt och mycket att handla om Qarabags jakt på kvittering. Göteborg pressades tillbaka och fick försvara många fasta situationer mot slutet. Men det blev inga fler mål den här kvällen.

– Det är viktigt att komma härifrån med en 1-0-vinst. De har väldigt skickliga spelare och vi fick springa mycket, säger Albaek till Viasat.

IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson var så klart nöjd med resultatet – men betonade samtidigt att det återstår en match i dubbelmötet.

– Jag är nöjd med helheten. Resultatet är extremt bra. En seger och nolla på hemmaplan. Men det är bara halvlek, det är viktigt att betona det. Det är 92 minuter kvar i Baku som väntar och det ska vi försöka genomföra på ett bra sätt. Vi har skapat oss ett bra utgångsläge men vi jublar inte redan.

Returen spelas den 25 augusti.