Östersunds FK fortsätter att skaka om jättarna i Europa. Under torsdagen besegrade laget PAOK hemma på Jämtkraft Arena. Nu väntar gruppspel i Europa League.
– Resan fortsätter, vi och hela svensk fotboll kan vara stolta, säger Östersunds tränare Graham Potter efter matchen.

Med förlusten senast (1–3) var Östersunds FK piskade att vinna under torsdagens returmöte med grekiska PAOK Thessaloniki . En storpublik bänkade sig på Jämtkraft Arena och fick se en nervkittlande förstahalvlek som förflöt utan några gjorda mål.

Men det skulle komma.

Efter 71 minuters spel fick Saman Ghoddos läget, tryckte av och förpassade bollen i nätmaskorna. Målet fick fart på både laget och publiken och det dröjde bara sex minuter innan samme Ghoddos satte 2–0.

I det läget var hemmalaget vidare tack vare fler gjorda bortamål.

Om resan fram till stopptiden varit krävande för publiken så blev de avslutande minuterna en skräckfilm. I slutsekunderna var gästerna ytterst nära att nicka in ett mål, men bollen räddades av Aly Keita som flög fram och i den efterföljande sekvensen blåste domaren för full tid.

– Det är svårt att beskriva… Vi gör det här bara före er i Östersund. Ni är fantastiska. Vi var skyldiga Östersund det här, sa Saman Ghoddos om känslorna efter bragden.

Vilka Östersunds FK får ta sig an i gruppspelet av Europa League lottas fram under fredagen klockan 13.00. 48 lag finns med i lottningen och bland klubbarna som kan få resa till Jämtkraft Arena finns lag som AC Milan, Arsenal och Lyon.

– Får jag välja något så är det Milan. Vilken dröm att spela på San Siro, sa lagkaptenen Brwa Nouritill Radiosporten.