Datumen då de Allsvenska lagen släpper sina lösbiljetter till premiären är fastställda. Klart är att Stockholmsklubbarna gör gemensam sak och släpper sina premiärbiljetter samtidigt i sina egna kanaler.
– Vi försöker ta hjälp av varandra. Vi konkurrerar inte om samma publik och inga matcher går samtidigt, säger Lasse Pettersson, Arrangemangsansvarig i AIK.

Klockan 10:00 måndagen den 14 mars släpper AIK, Djurgården och Hammarby samtidigt sina biljetter till de två första omgångarna av Allsvenskan 2016. Konkurrensen på fotbollsplan består men vid sidan om försöker lagen ta hjälp av varandra.
– Vi hjälper varandra att höja temperaturen. Det är många matcher som ska spelas i april och maj och det här är ett sätt att samarbeta. Det är jättepositivt att vi kommer överens, fortsätter Lasse Pettersson.

En anledning till att biljetterna släpps så pass sent som den 14 mars är att klubbarna först vill fokusera på försäljningen av säsongskort. En annan anledning är Svenska Cupen.
– Vi planerar släppet för att enbart kunna ge fokus på Allsvenskan. Kommer det visa sig att vi har gått vidare i Cupen när biljetterna släpps så är det bara en bonus, då blir det kvartsfinal helgen innan släppet, säger Tomas af Geijerstam, Biljettansvarig Djurgården.

Markus Nilsson, Ticket Sales Manager i Hammarby säger att samarbetet bara är av godo.
–  Vi tycker att det är ett kul initiativ. Vi tror det är bra för fotbollen i Stockholm i stort att vi visar gemene man att klubbarna kan samarbeta på de delar där vi inte konkurrerar. Uppmärksammas detta av media så gynnar det alla lagen i Stockholm.

Blir årets gemensamma släpp lyckat så finns förhoppningar om att resterande lag i Allsvenskan ansluter till samarbetet kommande säsonger.
– Det kanske kan bli en tradition för alla klubbar i Allsvenskan, om alla andra klubbar hakar på kommande år. Det skulle bli ett startskott om att säsongen är igång på riktigt, menar Markus Nilsson.

Övriga klubbar släpper sina biljetter efter lite olika strategier. Först ut är GIF Sundsvall som släpper premiären redan på söndag i samband med Alla hjärtans dag. Elfsborg och Helsingborg har sitt släpp den 1 mars och BK Häcken den 3 mars – en månad före premiären. Kalmar, Örebro och Gefle släpper sina biljetter samma dag som Stockholmsklubbarna, fast inte samma klockslag.

De här dagarna släpper de Allsvenska klubbarna sina biljetter:

AIK 14 mars Gemensamt släpp med Hammarby och Djurgården för omgång 1-2
BK Häcken 3 mars En månad före premiären
Djurgården 14 mars Gemensamt släpp med Hammarby och AIK för omgång 1-2
Falkenberg  – Exakt datum ej klart
Gefle 14 mars Samma datum som Stockholmsklubbarna
GIF Sundsvall 14 februari Alla hjärtans dag
Hammarby 14 mars Gemensamt släpp med AIK och Djurgården för omgång 1-2
Helsingborg 1 mars Släpper för omgång 1-3
Elfsborg 1 mars Vårens alla matcher
IFK Göteborg 29 februari Släpper omgång 1-12
IFK Norrköping 16 mars Vårens alla matcher
Jönköpings Södra  – Exakta datum ej klara – släpper ca två veckor före match
Kalmar 14 mars Släpper 12:30 samma dag som Stockholmsklubbarna
Malmö 7 mars Premiärbiljetter 7 mars, resten 31 mars
Örebro 14 mars Samma datum som Stockholmsklubbarna
Östersund 6 mars Exakt datum ej klart – troligen 6 mars

Robert Johansson / FOTO: Bildbyrån