Dalkurd FF tilldelas ett pris för sitt arbete för jämställdhet och mångfald. Det är Styrelseakademien Dalarna och Nordea som valt ut Dalkurd som de första vinnarna av det nyinstiftade Mångfladspriset.
”Genom ett målmedvetet arbete består styrelserna idag av både män och kvinnor med olika etnicitet och bakgrund”, skriver Styrelseakademin i sin motivering.

Dalkurds Vice VD Zilan Lawan säger till klubbens hemsida att Dalkurd är glada och stolta över priset.
– Vi strävar alltid efter att utveckla vårt arbete inom dessa frågor och är glada över att ha blivit uppmärksammade för detta. Vi kommer att fortsätta arbeta hårt för att bli ännu bättre med att utveckla jämställdhets- och mångfaldsarbete inom vår styrelse, därför att vi vill att vår styrelse skall spegla vårt samhälle.

Zilan Lawan och Dalkurds ordförande Ramazan Kizil närvarande båda två vid en prisceremoni i Falun där de fick mottaga priset.

Dalkurds motivering i sin helhet:
”Med en tydligt uttalad strategi att mångfald är en ledstjärna för föreningen i stort, så har även styrelserna (både i föreningen och i det ägda aktiebolaget) samma strategi. Genom ett målmedvetet arbete består styrelserna idag av både män och kvinnor med olika etnicitet och bakgrund. Dalkurd FF Fotboll är därför en värdig pristagare av det första Mångfaldspriset 2017.”

FOTO: Dalkurd FF