De officiella startskotten för 2024 års säsong är fastställda. Den 18 och 19 mars sparkar Allsvenskan och Superettan igång med sina förberedande träffar för klubbar, supportrar och media. 
– Upptaktsträffarna blir extra speciella i år i och med att Allsvenskan fyller 100 år, säger Kaveh Sarvari, Evenemangs- och privatmarknadsansvarig på Svensk Elitfotboll och ansvarig för upptaktsträffarna.

Upptaktsträffen för Allsvenskans 100-årsjubileum äger rum på Quality Hotel Friends i Solna måndag den 18 mars. Superettans upptaktsträff genomförs dagen efter, den 19 mars, på samma ställe.

– Upptaktsträffarna är vår stora årliga uppstart av ligorna Allsvenskan och Superettan. Det är ett tillfälle för media att få komma nära och samla på sig relevant information om klubbarna, lagen, spelarna och mycket annat inför den kommande säsongen. Vi gjorde en del justeringar förra året som blev uppskattat från mediarepresentanter på plats. Det var lärdomar från pandemiåren som vi spunnit vidare på. Förra året genomfördes bland annat över 420 intervjuer på 150 minuter på Allsvenskans upptaktsträff, vilket gav ett enormt mediagenomslag, menar Kaveh Sarvari.

Allsvenskans Upptaktsträff är ett dagsevenemang som inleds med paneldialoger. Efter lunch tar en klubbmässa vid, där media erbjuds att prata med spelare, tränare och personal från klubbarna. Samtliga klubbars tränare och en spelarprofil från deltar. I år kommer Allsvenskans 100-årsjubileum få extra stort utrymme den här dagen.

Superettans Upptaktsträff genomförs med liknande upplägg. Där genomförs ett traditionellt scenprogram med tränar- och spelarintervjuer bland mycket annat.

Vid båda Upptaktsträffarna deltar tränare, spelare och ytterligare representanter från de aktuella klubbarna i Allsvenskan och Superettan. Utöver det närvarar elitdomare, samarbetspartners och media, samt representanter från Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollförbundet.