Tre offensiva mittfältare, två topptränare och en fortsatt högpresterande Joakim Persson på Varbergs BoIS-bänken – här är de nominerade till Månadens Spelare och Tränare i Allsvenskan i november.

Nominerade till Månadens Spelare i november:

Nabil Bahoui, AIK
Den rutinerade offensive mittfältaren har blivit en ledstjärna för AIK i jakten på Lennart Johanssons pokal. Av lagets tre raka segrar har Bahoui avgjort mot Varbergs BoIS och nickat in en viktig kvittering mot IF Elfsborg.

Oliver Berg, Kalmar FF
Norrmannen har gjort succé under första säsongen på Guldfågeln Arena, inte minst i november. Han inledde månaden med att avgöra för KFF mot IFK Norrköping och öppnade målskyttet mot Örebro SK innan laget sedan nollades mot Malmö FF.

Patrik Wålemark, BK Häcken
Häcken har hackat resultatmässigt men offensive mittfältaren Patrik Wålemark har imponerat stort. De tre berörda november-matcherna bjöd på två mål och en assist för den offensive mittfältaren med den vassa västerfoten.

Nominerade till Månadens Tränare i november:

Bartosz Grzelak, AIK
AIK har gett sig själva chansen i guldstriden genom att plocka tre raka segrar inför den sista omgången. Grzelaks lag nollade både Östersunds FK och Varberg innan man stod för en stark vändning till 4–2-seger borta mot toppkonkurrenten Elfsborg.

Joakim Persson, Varbergs BoIS
I de tre matcher som rör Månadens Tränare i november har Jocke Perssons Varberg bara mött topplag. Ett inledande kryss borta mot Elfsborg följdes upp av en 1–0-förlust hemma mot AIK, innan man grusade Djurgårdens gulddrömmar med en 3–2-seger på Tele2 Arena.

Jon Dahl Tomasson, Malmö FF
November bjöd på en hemmamatch för MFF – ett kryss mot BK Häcken. Istället har serieledande Malmö visat upp sig från sin bästa sida på bortaplan: 2–0 mot IFK Göteborg och 1–0 mot Kalmar FF gör att JDT:s lag har guldläge efter 29 omgångar.

Fakta Månadens spelare/tränare:
Månadens Spelare och Tränare kommer att utses sju gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare eller lagkaptener samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Varje vinnare får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet, att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Tidigare vinnare i Allsvenskan 2021:
Månandes tränare:
April: Kim Bergstrand/Thomas Lagerlöf, Djurgårdens IF
Maj: Henrik Rydström, Kalmar FF
Juli: Per-Mathias Högmo, BK Häcken
Augusti: Bartosz Grzelak, AIK
September: Henrik Rydström, Kalmar FF
Oktober: Mikael Stahre, IFK Göteborg

Månadens spelare:
April: Aslak Fonn Witry, Djurgårdens IF
Maj: Victor Edvardsen, Degerfors IF
Juli: Magnus Eriksson, Djurgårdens IF
Augusti: Alexander Milosevic, AIK
September: Hjalmar Ekdal, Djurgårdens IF
Oktober: Carljohan Eriksson, Mjällby AIF