Serien är färdigspelad och sex olika klubbar finns representerade när Månadens Spelare och Tränare i Superettan i november ska utses. 

Nominerade till Månadens Spelare i november:

Ashley Coffey, AFC Eskilstuna
Kom som hyllad målskytt från Ettan Norra inför säsongen och hittade storformen i Superettan under slutet av året. Coffey slog till med ett hattrick i den blytunga 4–3-segern mot Falkenberg, och fortsatte sedan med poänggivande mål mot både Jönköpings Södra och Landskrona BoIS.

Dijan Vukojevic, Norrby IF
Norrby utmanade Helsingborgs IF om tredjeplatsen in i det sista, och man gjorde det mycket tack vare Dijan Vukojevics målform. Under de tre berörda matcherna avgjorde han mot Falkenberg och initierade vändningen i den sista omgången mot IFK Värnamo.

Taha Ali, Västerås SK
VSK löste nytt kontrakt efter en stark höst, inte minst tack vare inlånade yttern Taha Alis form. Under de tre avslutande omgångarna var han inblandad i lagets alla tre mål, inklusive en kasse och en assist när 2–2 borta mot HIF höll laget kvar på säker mark.

Henrik Åhnstrand, GIF Sundsvall
Giffarna vann med klara 4–1 borta mot toppkonkurrenten Norrby i inledningen av månaden och kunde sedan följa upp det med att säkra andraplatsen med kryss hemma mot Östers IF. Månaden avslutades sedan med förlust mot GAIS i en match som varken gjorde från eller till för något av lagen.

Denis Velic, Östers IF
Velics Öster avslutade en sensationell andra halva av säsongen – senaste förlusten kom i augusti – med att vinna hemma mot GAIS och Akropolis, och kryssa borta mot GIF Sundsvall i en match där man var nere på tio man sista 25 minuterna.

Klebér Saarenpää, IK Brage
Brage hävde sig upp över kvalstrecket till säker mark genom att avsluta med tre raka segrar. Samtidigt som laget fick tillbaka skadade spelare så täppte Saarenpääs gäng även till defensiven, vilket bäddade för nio poäng och 7–2 i målskillnad under den berörda perioden.

Fakta Månadens spelare/tränare:
Månadens Spelare och Tränare kommer att utses sju gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare eller lagkaptener samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Varje vinnare får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet, att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Tidigare vinnare Superettan 2021:
Månadens tränare:
April: Stefan Jacobsson, GAIS
Maj: Robin Asterhed/Jonas Thern, IFK Värnamo
Juni: Billy Magnusson, Landskrona BoIS
Augusti: Jörgen Lennartsson, Helsingborgs IF
September: Henrik Åhnstrand, GIF Sundsvall
Oktober: Robin Asterhed/Jonas Thern, IFK Värnamo

Månadens spelare:
April: Mathias Karlsson, GAIS
Maj: Alexander Ahl-Holmström, AFC Eskilstuna
Juni: Ajdin Zeljkovic, Örgryte IS
Augusti. Linus Hallenius, GIF Sundsvall
September: Linus Hallenius, GIF Sundsvall
Oktober: Ajdin Zeljkovic, Örgryte IS